Справи Майдану: ексбійця спецпідрозділу "Омега" підозрюють у вбивстві учасника Революції Гідності

Справи Майдану: ексбійця спецпідрозділу "Омега" підозрюють у вбивстві учасника Революції Гідності

Фото: УНІАН

За даними слідства, зазначені злочини він скоїв способом, небезпечним для життя багатьох осіб.

Колишньому працівнику спецпідрозділу "Омега" повідомили про підозру у замаху на умисне вбивство учасника Революції Гідності 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській у Києві.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, за даними слідства, злочини він скоїв за попередньою змовою групою осіб із числа колишніх працівників "Беркут".

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора 17 лютого 2020 року повідомлено про підозру колишньому працівнику внутрішніх військ МВС України, а саме спецпідрозділу "Омега", у перевищенні влади та службових повноважень, а також замаху на умисне вбивство та вбивство", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, в Україні триває розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. Офіс генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного перешкоджання проведенню мітингів та зборів упродовж листопада 2013 року - лютого 2014 року на Майдані Незалежності, перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів при застосуванні фізичної сили та спеціальних засобів до громадян, організації умисних вбивств протестувальників та іншої злочинної протидії протестним акціям.

Досудове розслідування у цьому провадженні проводиться слідчими ДБР.

Україна передала бойовикам ексберкутівців, яких підозрюють у розстрілах людей на Майдані

Україна передала бойовикам ексберкутівців, яких підозрюють у розстрілах людей на Майдані

Повʼязані теми:

Наступна публікація