Україна збільшує радіомовлення в окупованому Криму

Україна збільшує радіомовлення в окупованому Криму

Фото: Reuters

В програмах буде говоритися про культуру і життя кримських татар, про все, крім політики.

Плануються нові ретранслятори і програми кримськотатарською мовою, повідомляє український телеканал ATR на своїй сторінці в Facebook з посиланням на новинний портал "15 хвилин".

Член Національної ради України з питань телерадіомовлення Сергій Костинський повідомив, що сигнал планують подавати з південної частини Херсонської області. Для цього вже до кінця поточного року на Чонгарі побудують нову вишку.

"Ми будемо тільки нарощувати інформаційний тиск на Крим. Ми будемо забезпечувати доставку сигналу з різних місць, різними способами", - заявив він в ефірі Радіо Крим.Реалії.

Також сьогодні, 2 червня, головний редактор каналу "Українського радіо" Аліна Акуленко нагадала, що "Українське радіо", яке продовжує мовлення на Крим, ввело в сітку програму кримськотатарською мовою "Vatan sedası".

"Програма виходить в ефір два рази в тиждень по 20 хвилин", − додала Акуленко.

Як відомо, в програмах в основному говорять про культуру і життя кримських татар. Про все, крім політики.

Нагадаємо, на окупованому півострові вбили кримську татарку, трагедія сталася 29 травня в місті Старий Крим. За попередньою інформацією, серед підозрюваних колишній співробітник правоохоронних органів. Другий - наркоман. Одного з імовірних нападників поліція затримала за гарячими слідами.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація