"Укрзалізниця" втрачає мільйони гривень через вандалів

"Укрзалізниця" втрачає мільйони гривень через вандалів

Фото: Укрзалізниця

Безпека руху залежить від відповідальності громадян.

"Укрзалізниця" витрачає мільйони гривень щороку на усунення шкоди, завданої вандалами.

Про це повідомляє прес-служба "УЗ".

"Так, збитки від пошкодження зовнішнього обладнання швидкісних поїздів корейського та вітчизняного виробництва (салонних вікон вагонів, лобового скла кабіни машиністів) за вказаний період становлять 12,4 млн грн, а на усунення пошкоджень електропоїздів через зіткнення зі сторонніми предметами, особами та тваринами, які знаходилися на коліях, а також усунення графіті витрачено понад 3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом часу експлуатації швидкісних поїздів від 2012 року на ліквідацію наслідків вандалізму і позаплановий ремонт рухомого складу було витрачено близько 16 мільйонів гривень.

До того ж діяльність вандалів несе загрозу для руху, бо на небезпеку під час таких актів наражаються працівники "УЗ", пасажири та самі ж вандали. 

Незважаючи на підвищення рівня кваліфікації працівників, безпека руху багато в чому залежить від самих громадян, зокрема підлітків. 

Нагадаємо, у Києві, у ніч проти 6 липня, о 01:30 на залізничній станції "Дарниця" загинув 19-річний юнак. Він намагався залізти на цистерну

Повʼязані теми:

Наступна публікація