В Одеській області вода у Дністрі досягла небезпечної позначки

Підтоплено кілька сіл.

У Білгороді-Дністровському Одеської області 2 липня рівень води у Дністрі досяг небезпечних позначок. Також вода піднялась у річці Турунчук. У результаті підтоплень зазнали присадибні ділянки в кількох селах.

Про це повідомляє пресслужба басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та нижнього Дунаю у Facebook.

Повідомляється, що рівень води на річці Дністер біля водного поста Білгород-Дністровського становить 155 см над нулем поста. Попри небезпечну позначку підтоплення вдалося уникнути завдяки захисту території насосною станцією. 

"Заплави уздовж нижнього Дністра заповнені водою. Рівень води Турунчука по водпосту в с.Троїцьке становить 280 см над нулем поста (до небезпечної позначки 10 см). Спостерігається підтоплення присадибних ділянок в с.Троїцьке та Граданиці", - сказано в повідомленні.

Також фахівці констатують, що на низьких ділянках автодороги "Одеса - Рені" вранці вода піднімалася до полотна дороги. Так, враховуючи загрозу виходу води на міжнародну трасу, фахівці обстежили ділянку з молдавською стороною і ліквідували земляну перемичку, котра перешкоджала течії води в плавні. 

"Загалом за результатами обстежень та консультацій українських і молдовських фахівців було ухвалено рішення після пропуску паводку подовжити роботи по прочистці проток під автодорожній міст, що в результаті збільшить обсяг води, яка надходить в Дністровські плавні, та покращить стан екосистеми вцілому", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, на минулому тижні від повеней сильно постраждав захід України, там затопило будинки та дороги, людей евакуювали. Після сильних опадів утворилися потоки, які розливаються та псують все на своєму шляху. Відомо вже про трьох жертв стихії.

Опади призвели до масштабних паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, та Закарпатській областях. Найскладніша ситуація на Прикарпатті та Буковині. Понад два мільярди гривень потрібно, щоб подолати наслідки паводку на Прикарпатті. 

На Прикарпатті продовжують боротися з наслідками паводків

На Прикарпатті продовжують боротися з наслідками паводків

Повʼязані теми:

Наступна публікація