В Україні очікуються сильні снігопади з дощем

Погода суттєво погіршиться.

Протягом 4-6 лютого в Україні очікується ускладнення погодних умов до помаранчевого (другого) рівня небезпечності. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Так, завтра, 4 лютого, вдень на Закарпатті, Прикарпатті значний дощ та мокрий сніг, вночі 5 лютого сильний сніг (приріст снігового покриву 10-20, в горах 35-40 см); пориви вітру 15-20 м/с (в горах 25 м/с), хуртовини, на дорогах снігові замети, ожеледиця.

Протягом 3 та 4 лютого на річках Карпатського регіону буде формуватися паводок. Незначні підтоплення очікуються у нижній течії річки Боржава та вихід на заплаву міждамбового простору р.Латориця в районі міста Чоп.

Окрім цього, 3 та 4 лютого на високогір'ї Закарпатської та у горах Івано-Франківської області зберігається значна сніголавинна небезпека. Не омине негода і решту областей.

"5-6 лютого в центральних областях значний сніг, у східних областях значний сніг з дощем, у південних областях значний дощ з переходом в мокрий сніг, утворення снігового покриву висотою 10-15 см; місцями ожеледь та налипання мокрого снігу; пориви вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини; на дорогах ожеледиця; на Кіровоградщині та Дніпропетровщині сильний сніг, утворення снігового покриву висотою 20-25 см, снігові замети", - йдеться у повідомленні надзвичайників.

До уваги громадян Синоптики попереджають, що упродовж 4-6 лютого очікується ускладнення погодних умов до...

Опубліковано ДСНС України Понеділок, 3 лютого 2020 р.

Через погані погодні умови подекуди може бути ускладнений чи навіть припинений рух транспорту.

Раніше повідомлялося, що лютий у Києві розпочався із температурного рекорду, а середньодобова температура 2 лютого відповідала нормі початку квітня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація