В Україні викрили контрабанду військового обладнання з Росії

Зловмисники закуповували обладнання на підприємствах РФ, переробляли його в Україні та знову відправляли на оборонні підприємства країни-агресора.

Правоохоронці блокували контрабандне постачання в Україну деталей до танкових боєприпасів, виготовлених в Росії. Контрабандою займалися четверо переселенців з Луганської області.

Про це сьогодні, 10 червня, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Так, днями у Дніпропетровській області правоохоронці викрили контрабанду військових деталей на 2,5 млн гривень.

"Служба безпеки України блокувала контрабандне ввезення комплектуючих до танкових боєприпасів російського виробництва. За даними досудового слідства, незаконні оборудки налагодили четверо переселенців із Луганської області. На підприємствах оборонно-промислового комплексу РФ зловмисники закуповували комплектуючі до військових засобів ураження та через низку підконтрольних фірм-нерезидентів ввозили в Україну як металобрухт. Імпорт відбувався без отримання передбачених законодавством дозволів та погоджень Державної служби експертного контролю",  - йдеться у повідомленні.

В Україні деталі транспортували до одного з міст Луганщини і на власних виробничих потужностях здійснювали їх переробку та повернення на оборонні підприємства країни-агресора.

Правоохоронці провели обшуки в офісах підконтрольних ділкам фірм у Дніпропетровській, Харківській та Луганській областях, а також за місцями проживання учасників оборудки та у їхніх транспортних засобах.

"Вилучено цифрову та обчислювальну техніку, бухгалтерську звітність фірм-імпортерів, уставні документи та печатки фірм-нерезидентів, а також інші докази, що підтверджують протиправну діяльність", - повідомляють у СБУ. 

У рамках провадження, розпочатого за ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Встановлюються всі обставини справи та співпраці зловмисників із підприємствами ВПК РФ і проросійськими терористами на Донбасі. 

Нагадаємо, 3 червня правоохоронці у Львівській області виявили 10 дронів, які зловмисники використовували для переміщення контрабандних сигарет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація