В Україні знайшли двох Ленінів, які пережили декомунізацію

В Україні знайшли двох Ленінів, які пережили декомунізацію

Ленінопад у села дістався із запізненням на кілька років.

За останні дні в Україні виявили і знесли два пам’ятники вождю світового пролетаріату. Активісти, які цим займалися, говорять про навмисне переховування монументів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ленінопад із запізненням дістався села Великоолександрівка на Миколаївщині. Інший пам’ятник знайшли на Чернігівщині в селі Березівка. Там ще живі люди, котрі в радянську добу збирали гроші на побудову свого "Ілліча", тому не зважувалися на його руйнування. "Стояв собі в кущиках і нікому не заважав", - кажуть вони. 5-тонний монумент вони вирішили не рухати заради історії, однак у цього наміру були й опоненти. "Ось наші онуки підростуть і скажуть, що колись люди поклонялися ось цьому ідолу з чужої держави, яка на нас напала", - пояснюють вони.

В Україні знесли ще два пам'ятники Леніну

В Україні знесли ще два пам'ятники Леніну

У Києві тим часом декомунізації не може дочекатись дитяча бібліотека. На Оболоні вже два роки, як ініціюють зміну назви – замість радянського дитячого письменника Аркадія Гайдара на новітніх Героїв Небесної Сотні. Вдова загиблого на Майдані киянина Юлія Цепун не знає, як пояснити сину, чому так зволікають із перейменуванням. Поки у Київради до назви біліотеки не доходять руки, маленькі читачі самі проводять декомунізацію: нову вивіску вже схвалили. 

Як повідомлялося, на незвичний арт-об'єкт перевтілили столичні адвокати на чолі з депутатом Київради голову Леніна, що стояв на Бессарабці в Києві. Тепер частина пам'ятника нагадує гігантського павука.

Кореспондент ТСН Світалана Березівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація