Резерви згоріли у Бахмуті: експерт повідомив, що південне угруповання РФ критично ослабло

Резерви згоріли у Бахмуті: експерт повідомив, що південне угруповання РФ критично ослабло

Фото: Facebook/Оперативне командування "Схід" Збройних Сил України

За даними Олександра Коваленка, передові підрозділи російських військ на півдні не отримують компенсацію поточних втрат в техніці, а часто і не можуть поповнити боєкомплект.

Південне угруповання російських окупаційних військ зазнає критичного дефіциту особового складу та бойової техніки, оскільки всі поповнення російське командування відправляє під Бахмут і на інші гарячі напрямки.

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За даними Коваленка, необхідні поповнення перестали надходити на херсонсько-запорізький напрямок від початку 2023 року. Вже тоді багато російських підрозділів там мали по 70% від штатної чисельності солдатів і 30-50% штатної чисельності військової техніки.

"У міру підвищення інтенсивності боїв в районі Бахмута, а так само Вугледара, Мар'їнки, Авдіївки і насичення Луганської області силами і засобами для наступу на Лиман і Куп'янськ, забезпечення півдня погіршилося в кілька разів і на сьогоднішній день втратило мінімально-прийнятні для угруповання обсяги", – зазначив він.

Експерт додав, що передові підрозділи російських військ на півдні не отримують компенсацію поточних втрат в техніці, а часто і не можуть поповнити боєкомплект. За його словами, багато підрозділів тут озброєні в основному піхотною зброєю, тоді як проблема з дефіцитом важкої техніки лише посилюється з кожним днем.

"Можна тільки собі уявити, що станеться із забезпеченням передових підрозділів і в цілому всього півдня, якщо розвиток подій там інтенсифікується в кілька разів і потреба в матеріально-технічному забезпеченні зросте в три-чотири і більше разів", – зазначає Коваленко.

Нагадаємо, у Росії фіксують нові поховання "вагнерівців", за останні два тижні підтвердили загибель як мінімум 400 ув'язнених.

Російський терорист Ігор Стрєлков знову розкритикував дії окупаційних військ у Бахмуті. Зокрема, він прогнозує стратегічну поразку Росії.

Мапа війни на 17 березня: росіяни гатять з "Ураганів", втрати ворога, репортаж з Бахмута

Мапа війни на 17 березня: росіяни гатять з "Ураганів", втрати ворога, репортаж з Бахмута

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація