У Росії жінка відсудила у Tesla $320 тисяч

У Росії жінка відсудила у Tesla $320 тисяч

Фото: Associated Press

В її електрокара Tesla Model X зламалися електронні ключі.

У Росії мешканка Єкатеринбурга відсудила в компанії Tesla $320 тисяч через несправні ключі електрокара марки.

Про це в середу, 17 липня, повідомив "Интерфакс" з посиланням на пресслужбу Свердловського обласного суду.

У повідомленні говориться, що жінка 2017 року придбала Tesla Model X 100D, але менше, ніж через півроку два електронних ключі автомобіля перестали працювати.

Як наслідок покупниця звернулася до компанії Moscow Tesla Club, де і купила електрокар. Там їй порадили за свій рахунок відправити машину до сервісного центру до Берліну, тому що ключі, начебто, були зламані з її вини.

У відповідь обвинувачка зажадала від продавця повернути їй вартість машини (близько $210 тисяч), а оскільки мирно владнати справу не вдалося, то звернулася до суду. Там вона зажадала ще приблизно $110 тисяч штрафу з компанії.

У відповідь Moscow Tesla Club представив суду результат онлайн-діагностики автомобіля, де говорилося, що ключі вийшли з ладу з вини покупця. Суд не взяв до уваги цей аргумент, оскільки власниця машини була позбавлена можливості бути присутньою під час проведення експертизи.

Обвинувачем проти компанії виступила Тетяна Заводовська, яку місцеві ЗМІ називають дружиною співвласника торгового центру "Грінвіч" Ігоря Заводовського.

Раніше повідомлялося, що працівники Tesla заявили, що Model 3 на заводі "ремонтують" ізолентою. Співробітники таємно розповіли, якою ціною Tesla нарощує виробництво.

Поліція австралійського штату Вікторія закуповує автомобілі Tesla

Поліція австралійського штату Вікторія закуповує автомобілі Tesla

Повʼязані теми:

Наступна публікація