Десятки тисяч мирних жителів Мосула стали "живим щитом" для ІД - ООН

Десятки тисяч мирних жителів Мосула стали "живим щитом" для ІД - ООН

Фото: Reuters

В місті залишається 1,5 мільйона людей.

Бойовики "Ісламської держави" використовують як "живий щит" десятки тисяч мирних жителів з іракського міста Мосул.

Про це пише ВВС.Ukraine із посиланням на ООН.

Угруповання уже вбило близько 190 колишніх членів служб безпеки Іраку та 42 цивільних, очевидно, через відмову підкорятися наказам бойовиків.

Тим часом, іракські, курдські війська, а також союзники, рухаються вперед, аби повернути Мосул, який де-факто займають джихадисти. За інформацією ООН, в місті залишається 1,5 мільйона людей.

Операцію зі звільнення міста іракські сили почали ще в березні. Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді пообіцяв повернути місто іракцям до кінця нинішнього року. У серпні урядові сили Іраку звільнили містечко Каяра, що й відкрило шлях до Мосулу.

Військово-повітряні сили Іраку в ніч проти 16 жовтня скинули листівки на захоплений бойовиками "ІД" Мосул. Таким чином вони попередили місцевих мешканців про майбутній штурм. Людей просили не панікувати і залишатися у своїх будинках, а також не відвідувати деякі міські райони.

А вже в ніч на 17 жовтня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді повідомив початок операції зі звільнення Мосула від терористичної організації "ІД".

Терористи ІДІЛ тримають у заручниках близько десяти тисяч іракців

Терористи ІДІЛ тримають у заручниках близько десяти тисяч іракців

Повʼязані теми:

Наступна публікація