Дивовижна паста з кабачком та помідорами

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Запашні літні овочі нададуть вашим улюбленим макаронам нового смаку.

Ця страва була однією з моїх перших, що за роки пережила кілька модифікацій. Спочатку, в роки моєї профанації в області трав і спецій, я готувала її з сушеним базиліком, але зі свіжим вона значно краща.

Спочатку хотілося б дати вам декілька порад щодо відварювання макаронів.

  • варіть їх у великій кількості води, щоб після додавання пасти вона не охолода, швидше закипіла і не стала причиною того, що макарони злипнуться;
  • щедро посоліть воду, тоді у пасти буде зовсім інший смак;
  • контролюйте, щоб вода кипіла увесь час — лише так макарони не прилипатимуть одне до одного і приготуються рівномірно;
  • не треба у воду додавати жодної олії — це лише міф, що вона допомагає пасті не злипатися;
  • постійно мішайте макарони — перший раз одразу після опускання у воду, потім після закипанняння і періодично, поки варяться.

 Інгредієнти:

  • короткі макаронні вироби — 200 г;
  • кабачок — 1 невеликий;
  • помидори чері — 300 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • фіолетовий базилік (можна замінити зеленим) — 1 пучок;
  • оливкова олія — 3 ст.л.;
  • вершки 30 % (можна замінити рідкою сметаною) — 150 мл;
  • сіль та чорний мелений перець — до смаку;
  • тертий сир пармезан — 20 г.

Пасту треба відварити до стану "al dente" (вона повинна бути трохи твердою всередині, не розвареною) у великій кількості підсоленої води, відцідити і зберегти трохи рідини.

Кабачок помити, розрізати навпіл, порізати напівкружечками. Помідори розрізати навпіл. Базилік крупно порізати. Викласти у велику сковороду, де вже розігріто оливкову олію, і обсмажувати, помішуючи, 2-3 хвилини, поки більшість інгредієнтів почне рум'янитися. Додати помідори і видавити часник. Перемішати і томити 1-2 хвилини — до м'якості помідорів.

Додати вершки, базилік і сіль, добре перемішати. Соус довести майже до кипіння, додати пасту, перемішати. Якщо страва здасться занадто густою, додати трохи збереженої рідини після відварювання макарон, доводячи до потрібної консистенції.

Розкласти страву по тарілках, приправити меленим чорним перцем і щедро посипати сиром. Подавати горячою.

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу! 

Залиште свій коментар

Вибір редакції