Через брак коштів Болгарія втретє відмовилась від "Євробачення"

Через брак коштів Болгарія втретє відмовилась від "Євробачення"

Фото: eurovision.tv

Представники країни не братимуть участь у конкурсі наступного року.

Представники від Болгарії не братимуть участь на конкурсі "Євробачення-2019", яке відбуватиметься у травні 2019 року у Тель-Авіві.

По це повідомив болгарський телеканал БНТ, який бере участь в організації конкурсу.

Причиною такого рішення стало бажання заощадити державні кошти.

"Вартість підготовки болгарського учасника, створення і продюсування пісні, сценічна постановка, створення телевізійного кліпу і включення в події конкурсної програми набагато переважають розумні витрати, які може дозволити собі суспільне телебачення. На додаток до прямих витрат на підготовку відповідного представника країни-учасниці також беруть участь внесок в організацію самого конкурсу, який цього року становить 5 300 000 євро", - заявляється у повідомленні.

Цікаво, що це не вперше, коли Болгарія не бере участь у "Євробаченні". У 2014 і 2015 роках національний мовник теж відмовився брати участь в конкурсі через фінансові проблеми.

Болгарія відмовилася брати участь у "Євробаченні-2019"

Болгарія відмовилася брати участь у "Євробаченні-2019"

Зазначимо, Болгарія дебютувала на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення", який відбувся в столиці України в Києві 2005 року. Від моменту першої участі в конкурсі Болгарія всього чотири рази змогла вийти у фінальну стадію конкурсу, а саме 2007 року, а також в 2016, 2017 і 2018 роках. Найкращим результатом Болгарії на "Євробаченні" стало друге місце, отримане  2017 року. Найгірший результат був показаний на "Євробаченні-2005" в Києві, в результаті якого болгарська група Kaffe посіла 19 місце в півфіналі конкурсу, набравши всього 49 балів.

Нагадаємо, не так давно стало відомо, що Туреччина бойкотує "Євробачення", через те, що за словами гендиректора турецького державного телеканалу TRT, європейська мовна спілка (EBU) "відступає від власних цінностей". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація