Через пташиний грип в Україні можуть різко впасти ціни на яйця

Через пташиний грип в Україні можуть різко впасти ціни на яйця

Фото: УНІАН

Вартість може знизитися в півтора разу – до 12-13 гривень за десяток.

Яйця знову ростуть у ціні. Якщо раніше в Києві десяток у супермаркеті коштував 18-19 гривень, то вже сьогодні дешевше, ніж за 21 гривню, не знайти. Елітні в еко-упаковці продають за 30 грн. На ринку найдешевші дрібні яйця коштують 23 грн, а ті, що побільші – 27 грн.

Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Продавці переконують, що під Новий рік яйця можуть здорожчати до 30 грн за десяток. Мовляв, через попит перед святами. Експерти ж навпаки прогнозують, що ніякого подорожчання не буде, а вартість яєць стрімко впаде. Причина – пташиний грип, який виявили в домашньої птиці на Херсонщині. А це автоматично означає заборону експортувати яйця в інші країни. Тож чимало продукції залишиться на внутрішньому ринку, він перенасититься й ціни почнуть падати – аж до 12-13 грн за десяток яєць наприкінці грудня.

Варто пам'ятати, що зберігаються яйця недовго – лише 10 днів у холодному середовищі. Яйця, яким більше трьох тижнів, людині вживати категорично забороняється. Адже поїдання таких яєць закінчується завжди отруєнням. А це дуже сильно ослаблює організм людини, вбиває усю міклофлору, порушує роботу нирок та печінки. Тому, щоб бути здоровими, купуючи яйця, обов'язково слід перевіряти дату виготовлення та правильно їх зберігати.

Ціни на яйця стрімко ростуть вгору

Ціни на яйця стрімко ростуть вгору

Повʼязані теми:

Наступна публікація