Гройсман попросив підтримки ЄС у розвитку ринку газу в Україні

Гройсман попросив підтримки ЄС у розвитку ринку газу в Україні

Фото: Укртрансгаз

Прем’єр відзначив, що енергетичне співробітництво є найбільш результативним напрямком виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Під час переговорів із віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовічем у Брюсселі прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що розраховує на підтримку розвитку українського ринку газу.

Чиновник планує в майбутньому використовувати для торгівлі біржі газу, повідомляє прес-служба уряду. Гройсман назвав такий крок наступним етапом розвитку ринку газу в Україні.

Під час зустрічі сторони також торкнулися питань реалізації проектів з енергоефективності, а саме – фінансування ЄС українського Фонду енергоефективності, анбандлінгу (поділу за видами діяльності) НАК "Нафтогаз України", роботи Національного регулятора ринку електроенергетики та комунальних послуг. Обговорювали й глобальне питання інтеграції українського ринку електричної енергії до європейського.

Також Гройсман подякував Шефчовічу за вже пророблену спільну роботу.

"Хотів би відзначити зусилля ЄК щодо сприяння у проведенні переговорів із залучення міжнародних компаній до консорціуму з управління українською ГТС, яка довела свою надійність і здатність забезпечувати безперебійний транзит газу", - сказав прем’єр-міністр.

Раніше повідомлялося, що Держгеонадрів забрала три ліцензії на видобуток нафти й газу на Полтавщині в НАК "Нафтогаз України". Таким чином, у компанії відтепер не залишилося жодного дозволу на розробку нафтогазоносних площ на вільній території України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація