Місія МВФ достроково припиняє роботу в Україні та не переглядатиме програму співпраці – ЗМІ

Місія МВФ достроково припиняє роботу в Україні та не переглядатиме програму співпраці – ЗМІ

Фото: Фокус

Причиною цього нібито є розпуск парламенту.

Місія Міжнародного валютного фонду, яка 21 травня прибула до Києва, достроково припиняє роботу та повертається до Вашингтона.

Про це розповіло джерело виданню "Українські новини".

"Сьогодні або завтра місія повертається до Вашингтона. Перегляду програми не буде. Причина - розпуск парламенту", - повідомило воно.

Також джерело підкреслило, що деякі кадрові призначення в Адміністрації президента теж не залишились непоміченими.

Відповідно, МВФ не переглядатиме програму та не планує цього разу виділяти Україні черговий транш. Низка експертів і до приїзду місії МВФ повідомляли про такий розвиток подій через скасування покарання про незаконне збагачення – основного пункту домовленостей з МВФ.

Через деякий час у представництві спростували цю інформацію і наголосили, що продовжують працювати за графіком. "Робота місії триває. Робота експертів МВФ триває наразі за графіком", - запевнили у представництві.

За словами голови представництва Фонду в Україні Йости Люнгмана, місія МВФ працюватиме з українською владою від 21 травня протягом двох тижнів з питань чергового перегляду чинної програми та відновлення відповідальності за незаконне збагачення, запровадженої в рамках попередньої програми, але скасованої в лютому рішенням Конституційного суду України.

Нагадаємо, 18 грудня Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила програму допомоги stand-by для України. Програма розрахована на 14 місяців, її загальний обсяг складе 3,9 млрд доларів США. Перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів Україна отримала в кінці грудня.

Передбачається, що програма stand-by допоможе Україні підтримувати макростабільність в період проведення президентських і парламентських виборів у 2019 році, коли у країні очікуються пікові виплати за зовнішнім боргом.

Новоприбула місія МВФ вирішуватиме, чи треба Україні черговий транш

Новоприбула місія МВФ вирішуватиме, чи треба Україні черговий транш

Повʼязані теми:

Наступна публікація