В Україні підвищать пенсію: коли і в кого зростуть виплати

В Україні підвищать пенсію: коли і в кого зростуть виплати

Фото: УНІАН

Від 1 липня на 40% підвищать пенсії.

В Україні від 1 липня на 40% підвищать пенсії.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики, розповіли у Сніданку з 1+1.

Утім, підвищення матимуть не всі. Надбавку у сто гривень отримають тільки ті, кому минулого року не робили індексацію пенсій. Це майже пів мільйона українських пенсіонерів. "Ми знаємо цю категорію людей. Коли робили індексацію від березня для 8 млн осіб, я знала, що ще є пів мільйона ось таких людей. Ми для них також визначили щомісячну доплату по 100 гривень" – пояснила міністерка соцполітики Марина Лазебна.

Також в уряді планують підвищити мінімальну пенсію до двох тисяч гривень інвалідам першої групи. Також хочуть на 40% підвищити виплати ліквідаторам ЧАЕС з інвалідністю.

Як повідомлялося, чоловіки отримують більшу пенсію, ніж жінки. На сьогодні середня пенсія українок становить 3 тисячі 31 гривню, що на 30% менше, ніж отримують чоловіки. У них - 4 242 гривні. Зараз в Україні понад 11 мільйонів пенсіонерів. З них лише п’ята частина отримують виплати у розмірі 3-4 тисячі гривень. 38% українських пенсіонерів - щомісяця мають по 2-3 тисячі гривень. Тоді як пенсії у понад 10 тисяч гривень — тільки у 3% населення. 


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ

Чоловіки отримують більшу пенсію, ніж жінки – Економічні новини

Чоловіки отримують більшу пенсію, ніж жінки – Економічні новини

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація