Ретроградний Сатурн 2020 року: правила поведінки

Ретроградний Сатурн 2020 року: правила поведінки

Фото: www.credits

Езотерикиня Анастасія Лисицина каже, що Сатурн символізує вміння людини "підбирати ключі" до певних ситуацій, а під час його ретроградного руху це може уповільнитися.

11 травня 2020 року до планет, які перебувають у ретроградному русі, а це, зокрема, Плутон, долучився і Сатурн. За кілька днів до них доєднаються ще й Венера з Юпітером і ми матимемо цілий квартет планет у ретроградному русі. Розберімось, що це означає для нас і почнемо з Сатурна, який стартував у ретроградному "танку".

Більшість планет Сонячної системи рухається видовженими, практично еліптичними орбітами, проте для умовного спостерігача з Землі буде здаватися, що та чи та планета у певний період змінює напрямок свого руху і починає пересуватися у зворотному напрямку. Проте не треба лякатися, що планети сходять з орбіт. Це лише так здається, адже планети ще й рухаються з різною швидкістю для того ж умовного спостерігача з Землі, тому нам буде видаватися, що вони "пливуть" в іншому напрямку. Саме це явище й отримало назву ретроградний рух.

Усі планети можуть бути ретроградними та кожна з них, як вважають астрологи, має певний вплив на людей. Малі планети, наприклад, Марс, Венера, Меркурій, будуть вказувати на наші дрібні людські проблеми — виклики у стосунках, проблеми зі зв’язком тощо, а ось планети, що перебувають за поясом астероїдів, такі як Юпітер, Сатурн, Уран та інші матимуть вплив більше на ситуацію на планеті, що надзвичайно важливо у зв’язку з ситуацією з коронавірусом, про що я писала раніше.

Кожна планета в астрології здатна наділяти людей певними рисами характеру та поведінковими стереотипами. Щоб зрозуміти, що відбувається з Сатурном у ретроградному русі, спочатку слід зрозуміти, який вплив має Сатурн у прямому, тобто, директному русі.

Планета Сатурн була названа так на честь давньоримського бога жнив та землеробства Сатурна, який почав асоціюватися з грецьким Кроносом, а пізніше, через співзвучність імені — з Хроносом, тобто часом. На деяких статуях Сатурна навіть з’явилися крила, які підкреслювали швидкоплинність часу. Так Сатурн став "батьком часу", його часто зображають із косою або серпом у руках, бо він підбиває підсумки усього життєвого шляху.

З погляду астрології Сатурн відповідає за те, наскільки сильно у вас розвинене почуття відповідальності, як ви брешете, чи намагаєтеся ви себе обмежувати, чи ні, чи лякають вас життєві труднощі та чи готові ви врешті-решт, боротися з обставинами, щоб отримати заплановану мету. Астрологічний гліф (символ - Ред.) Сатурна містить в собі зображення півмісяця, який відповідає за свідомість і хрест, який символічно зв’язує з матеріальним світом. Цей гліф нагадує нам про те, що потрібно зазирнути всередину себе, перш ніж спілкуватися з іншими. Також із давніх-давен Сатурн вважають планетою долі.

Сатурн - "покровитель" порядку, дисципліни тощо. Ця планета пов’язана з терпінням, традиціями, досвідом. Саме ця планета свідчить про те, які уроки слід винести з тієї чи тієї ситуації, щоб стати мудрішим. Також під його впливом перебувають наші страхи та фобії. Такі знаки зодіаку як Козоріг та Водолій перебувають під астрологічним захистом Сатурну.

Сатурн рухається ретроградно кожні вісім місяців протягом 140 днів року. А в точці спокою перебуває близько 10 днів.

Ретроградність ніби уповільнює або вивертає в протилежний бік позитивний вплив тієї чи тієї планети, ніби у кривому дзеркалі. Якщо з’являється ретроградний Сатурн, то люди перестають ризикувати, можуть виробляти кілька варіантів розв’язку ситуацій, проте відмова від чогось починає їх лякати. Також в цей період ви можете засумніватися у власній важливості.

Деякі астрологи вважають, що Сатурн не має значного впливу на долі окремих людей, бо перебуває далеко від Землі, проте це не так. Сатурн ще називають кармічним вчителем, адже під час свого ретроградного руху він повертає нас до тих ситуацій, з яких ми раніше не винесли попередні уроки. Зверніть увагу на те, що на вашому життєвому шляху можуть траплятися схожі люди, щоб ви таки засвоїли той чи той урок. Це й сприятливий час для благодійності та допомоги близькому оточенню та незнайомим людям.

Завершіть у цей період старі проєкти, опануйте нові професійні навички, щоб стати більш дисциплінованим.

До того ж протягом періоду ретроградного Сатурна краще не "лізти на рожен", не дискутувати. Цілком нові проєкти також ліпше не реалізовувати, бо їхній старт може затягнутися на кілька місяців. Також ретроградний рух цієї планети може здійснити значний негативний вплив на викладачів, політиків та філософів.

Через те, що Сатурн опікується врожаєм, то все, що пов’язано з сільським господарством, уповільниться. Як і під час періоду ретроградного Меркурія, не варто підписувати важливі документи, купувати нерухомість, відкривати підприємства. Проте якщо все це не може чекати вісім місяців ретроградного руху Сатурна, документи слід добряче вичитати та перевірити.

У наступних матеріалах очікуйте розповідь про ретроградні Венеру та Юпітер, які стартують за кілька днів.

Читайте також: Місячний календар на травень 2020 року: місяць непростих романтичних стосунків

Повʼязані теми:

Наступна публікація