Малосольні помідори: простий рецепт

Малосольні помідори: простий рецепт

Фото: Credits

Влітку організм втрачає багато рідини, а разом із нею і мінеральні солі.

Саме тому в спеку в особливій пошані малосольні огірки. Ми ж пропонуємо вам приготувати малосольні помідори. Рецепт дуже простий і не витратний. Всі необхідні продукти завжди під рукою. В результаті ж на столі чудова закуска, на приготування якої ви витратите мінімум часу.

Інгредієнти:

  • 10 помідорів
  • 2 зубки часнику
  • 1,5 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка солі
  • кріп

Приготування

На основі кожного помідора гострим ножем зробити неглибокий хрестоподібний надріз, укласти помідори в миску, залити на 1-2 хвилини окропом, після чого зняти з них шкірку.

Очищені помідори помістити в скляний контейнер, рясно присипати сумішшю солі і цукру, укласти зверху нарізаний тонкими пелюстками часник, притрусити подрібненим кропом, накрити кришкою і витримати 12 годин на холодильнику.

На замітку

Помідори вибирайте приблизно однакові, середньої величини і правильної форми.

Довго в окропі помідори не тримайте. Чим більше вони стиглі, тим менше потрібно часу, щоб шкірка краще відходила. Якщо шкірка знімається погано, опустіть помідори в окріп повторно.

Якщо помідори досить великі, норму солі і цукру збільште. Головна умова — вони повинні бути рясно вкриті сіллю і цукром.

Читайте також: Заготівлі на зиму: томатний сік

Повʼязані теми:

Наступна публікація