Влітку організм втрачає багато рідини, а разом із нею і мінеральні солі.
Саме тому в спеку в особливій пошані малосольні огірки. Ми ж пропонуємо вам приготувати малосольні помідори. Рецепт дуже простий і не витратний. Всі необхідні продукти завжди під рукою. В результаті ж на столі чудова закуска, на приготування якої ви витратите мінімум часу.
Інгредієнти:
- 10 помідорів
- 2 зубки часнику
- 1,5 столові ложки цукру
- 1 столова ложка солі
- кріп
Приготування
На основі кожного помідора гострим ножем зробити неглибокий хрестоподібний надріз, укласти помідори в миску, залити на 1-2 хвилини окропом, після чого зняти з них шкірку.
Очищені помідори помістити в скляний контейнер, рясно присипати сумішшю солі і цукру, укласти зверху нарізаний тонкими пелюстками часник, притрусити подрібненим кропом, накрити кришкою і витримати 12 годин на холодильнику.
На замітку
Помідори вибирайте приблизно однакові, середньої величини і правильної форми.
Довго в окропі помідори не тримайте. Чим більше вони стиглі, тим менше потрібно часу, щоб шкірка краще відходила. Якщо шкірка знімається погано, опустіть помідори в окріп повторно.
Якщо помідори досить великі, норму солі і цукру збільште. Головна умова — вони повинні бути рясно вкриті сіллю і цукром.
Читайте також: Заготівлі на зиму: томатний сік