Рецепт гарячого шоколаду з прянощами
Обов’язково спробуйте приготувати цей ароматний напій.

Какао до Європи завіз Колумб. Однак через дорожнечу до початку XIX століття гарячим шоколадом себе могли побалувати лише аристократи. Шоколад часто використовували з лікувальною метою і продавали в аптеці. Стародавні провізори запевняли, що шоколад лікує депресію, покращує самопочуття і допомагає загоювати рани. Сучасні дослідники підтвердили здогадки і навіть відкрили нову властивість шоколаду, який вважають потужним афродизіаком. Сьогодні ж цей напій доступний для всіх, а приготувати його можна за лічені хвилини.
Час приготування: 25 хвилин
Інгредієнти:
600 мл молока
180 г шоколаду
50 мл води
1/3 ч.л картопляного крохмалю
1 ч.л меленої кориці
3 коробочки кардамону
2 суцвіття гвоздики
мигдальні пелюстки (пластівці)
Приготування покроково:
1. Молоко виливаємо в каструлю з товстим дном та підігріваємо. Не доводячи до кипіння, додаємо шоколад, перемішуємо та чекаємо, поки він розтане. За бажання можна додати цукру.
2. Сюди ж відправляємо спеції: корицю, кардамон і гвоздику. Варимо на повільному вогні 5-10 хвилин. Після цього витягуємо гвоздику і кардамон.
3. Залежно від шоколаду маса може вийти досить густою, тому його вже можна розливати по чашках і насолоджуватися. Якщо вам здається, що маса рідкувата, можна згустити її за допомогою крохмалю. Для цього розводимо його холодною водою і вливаємо в готову шоколадну суміш. Чекаємо, поки на поверхні з'являться великі бульбашки, і відставляємо з вогню. Перед подаванням можна прикрасити мигдалем.
Відеоверсія рецепту:
Смачного!
Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com
Читайте також: Рецепт ніжного "Наполеона" з вишнею