7 вагомих причин їсти червону ікру щодня

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Серед безлічі смачних продуктів харчування є дійсно унікальні, які приносять так багато користі людському організму, що їх неможливо замінити нічим іншим. До таких продуктів належить червона ікра лососевих риб.

Ось 7 вагомих причин їсти  червону ікру щодня:

1. Покращує імунітет.

2. Зміцнює серце і судини.

3. Знижує ризик онкологічних захворювань.

4. Заряджає енергією, знімає стрес.

5. Покращує зір.

6. Зберігає молодість.

7. Зміцнює суглоби.

Лікар-гастроентеролог першої категорії клініки «Оксфорд Медікал» Світлана Скибало стверджує: «Вживаючи червону ікру, Ви забезпечуєте свій організм всіма необхідними для здоров'я речовинами. Це унікальний продукт, який корисний абсолютно всім - жінкам, чоловікам, дітям (віком від 3 років) і літнім людям. Також червона ікра сприяє схудненню і незамінна при заняттях спортом і фітнесом. Червона ікра - це прекрасний варіант і для сніданку, і для вечері», - вважає експерт.

Лососева ікра - справжнє джерело вітамінів і мінералів. Вона містить вітаміни групи В (В1, В2, В5, В9 фолієва кислота), А і Е, вітамін D, а також кальцій, калій, магній, залізо, фосфор і йод (в 100 г ікри - 2 добові норми йоду для дорослого) .

Також червона ікра є джерелом високоцінного білка, який легко засвоюється. У 100 г червоної ікри міститься 30-32 г білка, що становить 50% добової норми для дорослої людини. Для порівняння - в 100 г яловичини міститься 19,5 г, а в 100 г кисломолочного сиру - до 18 г білка.

Жирів в червоній ікрі 12-13%, і при цьому вони теж легко засвоюються. В цілому, енергетична цінність 100 г ікри вище, ніж у дієтичного м'яса, риби і молочних продуктів.

А ще - червона ікра містить цінні поліненасичені жирні кислоти Омега-3, що не виробляються людським організмом! 100 г ікри містить більше 5 добових норм Омега-3 для дорослої людини.

реклама_1

Перш, ніж потрапити до нас на стіл, кожна ікринка проходить довгий шлях. Спершу дикий лосось живе в океані - тут він росте і розвивається, харчуючись креветками, планктоном, різними водоростями. В результаті, його м'ясо і набуває характерного рожевого кольору, через який лососеві і отримали свою назву - «червона риба». Коли настає час, лосось вирушає відкладати ікру в верхів'я річок (деякі види нерестяться в озерах). Цю тривалу і складну подорож  зграя лосося робить щороку, щоб дати життя новому потомству. Нереститься лосось лише в чистій, холодній і прісній воді певної температури. У цей момент і відбувається видобуток лососевих риб - джерела дуже смачної червоної ікри. До речі, обсяги вилову жорстко квотуються, і на жаль, зменшуються з року в рік, що робить червону ікру ще більш цінним продуктом.

До сих пір багато хто сприймає червону ікру тільки як елемент святкового столу або продукт для виняткових випадків, але такий підхід застарів, адже саме регулярне споживання червоної ікри приносить максимальну користь організму.

"Щоб отримати користь від червоної ікри, зовсім не обов'язково об'їдатися. Досить періодично вживати в їжу цей унікальний продукт. У разі переїдання ікра може завдати шкоди організму. Оптимальна кількість - 2 бутерброда за один прийом, адже в ікрі міститься велика кількість солі, яка затримує воду і може порушити обмін речовин", - говорить Світлана Скибало.

До речі, стандартна добова норма споживання червоної ікри становить 15-20 грам для дорослого - це 1-2 чайні ложечки червоної ікри.

Звичайно, корисною є тільки справжня і якісна ікра диких лососевих риб. Експерти радять підходити до вибору червоної ікри серйозно, адже на ринку багато фальсифікату. «При покупці червоної ікри, обирайте продукцію тільки відомих брендів, таких як «Шаланда»,«Камчадал»,«Спецпосол»- вони вже давно на ринку, мають гарну репутацію і дорожать довірою споживачів», - каже Марина Русак, директор інтернет-магазину 1-й Ікорний супермаркет на ikra-market.ua.

Яскравий приклад результату регулярного споживання червоної ікри - японці, котрі відомі своїм здоров'ям і є довгожителями. До речі, Японія закуповує 50% від загальносвітового обсягу червоної ікри. В Японії червона ікра, так само як інші морепродукти, є невід'ємною складовою традиційної національної кухні. З урахуванням величезної користі червоної ікри для організму, цей смачний і корисний продукт час впроваджувати і в наш повсякденний раціон.

Залиште свій коментар

Вибір редакції