Компанія Маска Neuralink представила робота-хірурга для вживлення нейрочипа у мозок людини

Компанія Маска Neuralink представила робота-хірурга для вживлення нейрочипа у мозок людини

Студія Woke повідомила, що розробляє дизайн машини, придатний для клінічних умов.

Компанія-стартап Ілона Маска з нейронних технологій Neuralink продемонструвала робота, який має хірургічно встановлювати у голові людини чип без пошкодження мозку та судин. Інженери Neuralink розробили ескіз робота та об’єдналися з групою промислових дизайнерів Woke Studios, щоб створити його.

Про це у вівторок, 8 вевресня, повідомляє Business Insider.

У пресрелізі студія Woke повідомила, що розробляє дизайн машини, придатний для клінічних умов. При цьому розробники заявляють, що робот виглядатиме футуристично, але не страшно.

Робот заввишки майже 2,5 м і може рухатися уздовж п’яти осей. Такий розмір та діапазон рухів необхідний для керування голкою та точного введення чипа. Основа робота "тримає" та керує голкою, яка вставляє чип. Woke Studios під час створення дизайну орієнтувалася на неінвазивні види медичного обладнання, щоб пристрій не відлякував людей. Студія зазначила, що тіло робота - рухливе, тому воно вигнуте, а не оформлене чіткими лініями.

Нагадаємо, що 28 серпня американський бізнесмен та винахідник Ілон Маск представив оновлений нейроінтерфейс Neuralink. На довгоочікуваній презентації він показав "чиповану" свинку, якій вживили прилад. До презентації і під час неї Маск назвав багато амбітних ідей із застосування Neuralink: від лікування паралічу до відеоігор. Утім, фахівці ставляться до заяв бізнесмена скептично. 

Хто такий Ілон Маск: найцікавіші факти з біографії відомого винахідника

Хто такий Ілон Маск: найцікавіші факти з біографії відомого винахідника

Повʼязані теми:

Наступна публікація