Учені вивели новий сорт канабісу, який вбиває рак

Учені вивели новий сорт канабісу, який вбиває рак

Фото: Associated Press

Ракові клітини вбиває модифікований сорт канабісу.

Дослідник раку Мет Дан з Університету Ньюкасла в Австралії після трирічного дослідження модифікував сорт канабісу, який здатен убивати ракові клітини.

Про це повідомляє видання The Next Web.

"Лабораторні тести, проведені в Ньюкаслському університеті та Медичному науково-дослідному університеті Хантера, показали, що модифікована форма медичного канабісу може вбивати або гальмувати ракові клітини без впливу на нормальні клітини, що розкриває її потенціал не тільки як ліків для полегшення болю, а й потенційної терапії", - йдеться у пресрелізі.

Дан та його команда працювали над розробкою нового сорту разом з Australian Natural Therapies Group, щоб провести необхідні тестування для визначення його потенціалу як ліків проти раку.

"ANTG хотіли, щоб я протестував його проти раку, тож ми спочатку використали клітини лейкемії та були дуже здивовані тим, наскільки вони чутливі. Водночас канабіс не вбивав ані звичайні клітини кісткового мозку, ані нейтрофільні лейкоцити (білі кров’яні тільця — ред.). Тоді ми зрозуміли, що задіяно селективний раковий механізм, і витратили наступні кілька років на пошук відповіді", - каже науковець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нове дослідження показало, що психоактивний компонент канабісу тетрагідроканнабінол (ТГК) може запобігти появі летальних симптомів легеневого розладу, пов'язаного з Covid-19, у мишей. 

Учасники "Конопляного маршу свободи" вимагали легалізувати медичний канабіс в Україні

Учасники "Конопляного маршу свободи" вимагали легалізувати медичний канабіс в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація