Арахамія пояснив, чому вручили підозру ексміністру енергетики Демчишину

Арахамія пояснив, чому вручили підозру ексміністру енергетики Демчишину

Фото: УНІАН

Підозра була вручена в рамках справи про так звану "вугільну державну зраду".

Державне бюро розслідувань заявило про вручення підозри ексміністру енергетики Володимиру Демчишину, який, за версією слідства, причетний до торгівлі вугіллям з представниками ОРДЛО. 

Подробиці про справу розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24". 

За його словами, підозра була вручена у межах справи про так звану "вугільну державну зраду" проти народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука.

"Наразі сьогодні ДБР разом із СБУ видали підозру колишньому міністру енергетики Демчишину, якого звинувачують у справі Медведчука по торгівлі з окупантами, коли він призначав прямо на окуповані території своїх людей. І коли СБУ на той час возило готівку цим терористам", – додав Давид Арахамія. 

Зауважимо, наразі ексміністр Демчишин переховується від українського правосуддя за кордоном. Повідомлення про підозру надіслано на адреси останніх відомих місць його проживання. 

Нагадаємо, у цій справі раніше повідомили підозру нинішньому нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який, за версією слідства, причетний до контрабанди вугілля з ОРДЛО. Його підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. 2 листопада Печерський районний змінив запобіжний захід для нього - з домашнього арешту на особисте зобовʼязання до 31 грудня.

Нині слідчі дії тривають. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України.

Читайте також: 

Віктору Медведчуку обрали новий запобіжний захід | Новини України

Віктору Медведчуку обрали новий запобіжний захід | Новини України

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підозра про держзраду Медведчуку
Наступна публікація