Білорусь готова розгорнути своїх миротворців на Донбасі

Білорусь готова розгорнути своїх миротворців на Донбасі

Фото: Getty Images

Офіційний Мінськ запевнив, що зробить все для того, щоб "конфліктна ситуація на сході України вирішилась".

У Білорусі готові виділити миротворчий контингент для розгортання на Донбасі.

Про це заявив очільник МЗС країни Володимир Макей, пише ТАСС.

"Ми готові виділити відповідний миротворчий контингент, якщо це буде прийнятно всім зацікавленим сторонам, щоб брати участь у вирішенні миротворчих завдань", - наголосив він.

За словами Макея, білоруська влада готова "зробити все для того, щоб конфліктна ситуація в цих регіонах [України] вирішилася, щоб в ці райони прийшли мир і спокій".

Окрім цього, очільник МЗС Білорусі зазначив, що діяльність контактної групи по Україні "вносить важливий, абсолютно продуктивний внесок у врегулювання кризової ситуації".

"Маємо намір і надалі надавати цей майданчик і робити все можливе для забезпечення миру і стабільності в цьому регіоні", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко звернувся до ООН з ініціативою розгорнути миротворчу місію на Донбасі. Українська сторона наполягає, що миротворці мають бути присутніми на всій окупованій території Донбасу, включно з українсько-російським державним кордоном.

Путін погодився із розміщенням миротворців на всій території Донбасу. Президент РФ провів телефонну розмову із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Зазначається, що під час розмови він докладно зупинився на російській ініціативі про заснування місії ООН зі сприяння охороні спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Порошенко висловив переконання, що  миротворча місія ООН на Донбасі буде розміщена на всій території і перешкоджатиме поставкам військ і зброї бойовикам.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що Альянс підтримує ідею розташування миротворчої місії на всій території конфлікту на Донбасі, включно з непідконтрольною Україною ділянкою кордону з РФ. Вимога про роботу миротворчої місії ООН на всій окупованій території українського Донбасу, і в першу чергу на цій ділянці кордону з Росією, є обов’язковою умовою Києва до такої місії і західні партнери її підтримують.

Повʼязані теми:

Наступна публікація