Через Brexit англійська мова втратить статус офіційної в ЄС

Через Brexit англійська мова втратить статус офіційної в ЄС

Фото: Reuters

Але англійська залишиться робочою мовою в ЄС.

Після Brexit англійська втратить статус офіційної мови ЄС, заявила голова комітету з конституційних справ Європарламенту Данута Хюбнер.

Про це пише Reuters.

"Якщо в складі ЄС не буде Сполученого Королівства, у нас не буде англійської мови", — заявила вона. Акцент буде зроблений на використанні французької та німецької мов.

28 червня глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер буде використовувати тільки французьку та німецьку мови і не звернеться до присутніх англійською. Це, за словами джерел, ламає давню традицію звернення до парламентарів на трьох мовах.

Але англійська залишиться робочою мовою в ЄС. Наприклад, вона буде використовуватися в документах Європейського центрального банку.

Зараз в Євросоюзі використовується три робочі мови — англійська, німецька та французька, а також 24 офіційних.

Нагадаємо, прихильники так званого Brexit перемогли за результатами референдуму щодо членства країни в Євросоюзі. Так, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% (17 410 742 громадян), тоді як за збереження членства - 48,1%. (16 141 241 громадян). Після появи попередніх результатів британський фунт впав до мінімуму за 30 років. Падіння британської валюти виявилося серйознішим, ніж під час кризи 2008 року. У той же час петиція про проведення повторного референдуму в Британії швидко зібрала 500 тис. голосів.

brexit

Країни Євросоюзу відмовляються обговорювати із Лондоном умови виходу із ЄС

Країни Євросоюзу відмовляються обговорювати із Лондоном умови виходу із ЄС

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація