Холодницький анонсував передачу "газової справи" Онищенка до суду

Холодницький анонсував передачу "газової справи" Онищенка до суду

Олександр Онищенко / Фото: УНІАН

Усього в провадженні проходять дев'ятеро обвинувачених.

Прокурор САП підписав та вручив детективу НАБ України доручення на здійснення повідомлення у так званій "газовій справі" Олександра Онищенка про те, що зібрані у провадженні докази є достатніми для складання обвинувального акту.

Про це повідомив у Facebook керівник САП Назар Холодницький.

Матеріали справи щодо 9 підозрюваних будуть спрямовані до суду разом з обвинувальним актом.

"Наразі визначальним фактором у строках передачі справи до суду є сторона захисту та термін, який буде їй необхідний для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження", - зауважив Холодницький.

Також він розповів про різні перешкоди, які траплялися під час розслідування.

"Було різне. І адвокати, що тікали із судових засідань, і спроби "затримати" прокурора, і часті виклики швидкої медичної допомоги під час судової промови. Але ніякий саботаж, прокльони, що лунали і провокації не спинили антикорупційних прокурорів на шляху зібрання якісної і переконливої доказової бази, яку, маю надію, суд об'єктивно оцінить та в розумні строки прийме справедливе і законне рішення", - зауважив керівник САП.

Він нагадав, що у кримінальному провадженні під вартою утримується 7 підозрюваних, ще один (жінка) утримується під цілодобовим домашнім арештом, а ще одному підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 20 мільйонів гривень.

Холодницький пообіцяв, що всі інші підозрювані на чолі із Онищенком знайдуть своє місце в обвинувальному акті, який також буде спрямовано до суду за результатами спеціального досудового розслідування. Він зауважив, що Україна чекає безпрецедентно довго на рішення щодо Онищенка від Бюро Інтерполу.

НАБУ відреагувало на скандальні плівки Онищенка

НАБУ відреагувало на скандальні плівки Онищенка

Нагадаємо, Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання державних коштів на суму близько 3 млрд грн під час видобутку та продажу природного газу в межах угод про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

На початку грудня 2016 року Онищенко вперше опублікував запис з "компроматом", де нібито зафіксована його розмова з Олесем Довгим, який виступає в ролі посередника між Онищенком та президентом України Петром Порошенком.

Згодом нардеп-утікач заявив, що передав ці записи спецслужбам США.

Проте Адміністрація президента заяви щодо "компромату" на главу держави називає такими, що не відповідають дійсності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація