Луценко пояснив, чому "БПП" не підтримає відставку Яценюка

Луценко пояснив, чому "БПП" не підтримає відставку Яценюка

Фото: УНІАН

Пропрезидентська партія підтримає переформатований уряд на чолі з нинішнім прем'єр-міністром.

Лідер фракції "БПП" у парламенті Юрій Луценко вважає, що відставка уряду Арсенія Яценюка призведе до перевиборів Верховної Ради і політичної нестабільності.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер", передає Українська правда.

"Ми витратимо мільярд державних коштів, втратимо 4 місяці політичного часу, щоб провести у парламент таких самих депутатів. Необхідно залишити політичну стабільність ... Задля цього ми готові працювати із Яценюком", - заявив Луценко.

За його словами, "БПП" готовий запропонувати нового міністра транспорту та інших кандидатів на посади міністрів, "але готові погодитися і з більш професійними кандидатами від інших фракцій коаліції.

"Упевнений, що якщо Яценюк зможе домовитися про нову команду професіоналів, яких будуть підтримувати фракції коаліції, ми отримаємо новий уряд на чолі з Яценюком і ефективну більшість, що прийматиме необхідні закони. Якщо почнуться битви партійних амбіцій або ультиматуми персональних питань, нічого не вийде", - вважає Луценко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відзвітує про роботу уряду перед Верховною Радою 16 лютого. Рішення про це було прийнято на засіданні голів фракцій за участю президента і прем'єра.

Раніше у фракції "Самопоміч" почали вимагати переписати коаліційну угоду та сформувати новий уряд. Лідер фракції Олег Березюк наголосив, що апогеєм порушення всіх правил публічного управління була розробка і прийняття бюджету країни. 

Крім того, ВО "Батьківщина" вимагатиме відставки усього Кабінету міністрів на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв мовчати до останнього, щоб не розвалити коаліцію

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв мовчати до останнього, щоб не розвалити коаліцію

Повʼязані теми:

Наступна публікація