У ГПУ розповіли деталі справи проти соратника Януковича екс-"регіонала" Іванющенка

У ГПУ розповіли деталі справи проти соратника Януковича екс-"регіонала" Іванющенка

Наразі колишній нардеп переховується від правоохоронців.

У Генеральної прокуратури України немає питань до бізнесмена Юрію Іванющенка з приводу злочинів на Майдані Незалежності взимку 2014 року.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

За його словами, Іванющенка підозрюють лише у незаконному збагаченні.

"Отримана інформація з-за кордону про те, що у нього на рахунках є 70 млн швейцарських франків. Ці гроші не були відображені в його декларації, поки він був народним депутатом. І ще підприємство, яке він контролював, отримувало гроші по лінії "Кіотських грошей" на утеплення. Встановлена розтрата цих грошей. За цими епізодами йому винесено підозру, і він оголошений у розшук", - зазначив Горбатюк.

Начальник управління спецрозслідувань також додав, що Іванющенко, якого вважали близьким до Віктора Януковича, перевіряється на причетність до зміни власника, до заволодіння акціями підприємства "7 кілометр" в Одесі. "З урахуванням того, що його люди або люди, яких пов'язують з ним, підозрюються в захопленні підприємства, то відпрацьовується версія про те, що він якимось чином впливав на ці події або якось фінансував. Триває слідство, але підозру наразі не повідомлено", - констатував Сергій Горбатюк.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура заарештувала рахунки і автопарк екс- "регіонала" Іванющенка. В ході досудового слідства накладено арешт на українські рахунки колишнього нардепа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація