У Києві та Ризі провели акцію на підтримку Ільмі Умерова

Умерова з 18 серпня утримують у психлікарні Сімферополя.

У Києві 3 вересня активісти повели акцію на підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого утримують у психіатричній лікарні в Сімферополі з 18 серпня.

Про це повідомляє ВВС.

На пішохідному мосту над алеєю Героїв Небесної Сотні активісти вивісили банер із написом #Stop killing Ilmi Umerov ("Припиніть вбивати Ільмі Умерова"). Його донька Айше Умерова закликала громадян приєднатися до акції та розповісти про неї знайомим.

"Розкажіть про Всесвітній день солідарності з Ільмі Умеровим друзям, знайомим, приходьте на акцію або організовує їх в своїх містах по всій Україні!" - написала вона у Facebook.

Своєю чергою, адвокат Марк Фейгін повідомив, що акції на підтримку Умерова проходять у Києві, Ризі та інших містах світу.

Нагадаємо, 11 серпня на засіданні так званого суду в окупованому росіянами Криму Ільмі Умерову стало погано. Його забрала "швидка" і відвезла до лікарні.

Зазначимо, заступника голови Меджлісу звинувачують в організації "масових заворушень, що супроводжувалися насильством і знищенням майна" біля стін ВР Криму в лютому 2014 року, коли там проходив мітинг за єдність України.

Лідер кримських татар був затриманий 29 січня 2015 року. У червні колишні адвокати Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов заявили, що вступають у справу як захисники.

9 серпня Полозов повідомив про безпрецедентні порушення кримінального кодексу з боку суддів

У четвер, 18 серпня, стало відомо, що Умерова переводять до психіатричної лікарні. Його донька Айше Умерова заявила, що психічно він здоровий, однак нездужає від хвороби Паркінсона та цукрового діабету. Через кілька днів тримання у лікарні стан Умерова різко погіршився.

ЄС та США вимагають негайного звільнення заступника голови Меджлісу з психіатричної лікарні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація