Зеленський підписав указ про боротьбу з контрабандою

Зеленський підписав указ про боротьбу з контрабандою

Фото: Associated Press

В Україні хочуть відкрити телефонну лінію для повідомлень про контрабанду й корупцію на митниці.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо боротьби з контрабандою та корупцією під час митного оформлення товарів, які ввозять на територію нашої країни.

Відповідний документ опубліковано на сайті очільника держави.

Зокрема, указ зобов'язує Кабмін створити інформаційний ресурс для забезпечення можливості добровільного та публічного декларування товарів, які ввозяться на митну територію України однією партією. Окрім того, міністри повинні опрацювати питання оприлюднення у форматі відкритих даних знеособленої інформації про митну вартість товарів та забезпечення її систематичного оновлення.

Також уряд має забезпечити обмін інформацією про товари з інформаційними системами інших держав.

Зазначається, що указ зобов'язує РНБО розглянути пропозицію створити комісію з питань боротьби з контрабандою та корупцією на митниці.

Водночас, у Апараті РНБО мають створити телефон довіри для повідомлень про випадки контрабанди та корупції під час митного оформлення товарів, а також про дії, які мають ознаки ухилення від сплати митних платежів.

Зеленський наказав звільнити митників, підозрюваних у неналежній боротьбі з контрабандою

Зеленський наказав звільнити митників, підозрюваних у неналежній боротьбі з контрабандою

Нагадаємо, раніше глава держави призначив юриста та співвласника студії "Квартал 95" Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки України і дав йому два тижні на перезавантаження СБУ і перші результати боротьби з контрабандою. 

Своєю чергою Баканов пообіцяв, що в СБУ більше не буде "кришувальників" та "смотрящих", а також закликав журналістів-викривачів до співпраці. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація