Перше чемпіонство за 30 років: коли "Ліверпуль" може виграти АПЛ

Перше чемпіонство за 30 років: коли "Ліверпуль" може виграти АПЛ

Фото: Associated Press

Найбільш рання можливість може припасти на 8 березня.

"Ліверпуль" близький до першого за 30 років чемпіонства АПЛ. Після 25-ти турів "червоні" мають відрив від "Манчестер Сіті" у 22 очки та від "Лестера" у 24.

Команді Юргена Клоппа потрібно набрати 18 очок у 13 іграх, що залишилися, і найшвидший спосіб зробити це - здобути 6 перемог, пише ESPN.

Найближчі 6 матчів Ліверпуля в АПЛ

Субота, 15 лютого
Норвіч - Ліверпуль

Понеділок, 24 лютого
Ліверпуль - Вест Хем

Субота, 29 лютого
Вотфорд - Ліверпуль

Субота, 7 березня
Ліверпуль - Борнмут

Понеділок, 16 березня
Евертон - Ліверпуль

Субота, 21 березня
Ліверпуль - Крістал Пелас

Якщо і "Ліверпуль" і "Манчестер Сіті" виграють всі наступні матчі, то 21 березня "червоні" стануть чемпіонами у грі проти "Пелас". Чемпіонський коридор тоді припаде на гру проти "МанСіті" (4 квітня).

Однак, 21 березня зарезервовано для чвертьфінальних матчів Кубка Англії, тому гра з "Крістал Пелас" може бути перенесена на більш пізній термін. І якщо так трапиться, то шостий матч "червоних" припаде на поєдинок проти "Сіті" і вони можуть взяти титул і за нічиєї.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

on the table

Публикация от Premier League (@premierleague)

Коли найближча можливість у "Ліверпуля" стати чемпіоном

Якщо "Ліверпуль" продовжить перемагати, то найближча теоретична можливість взяти титул припаде на 8 березня, коли "Манчестер Сіті" зіграє з "Манчестер Юнайтед". Щоб це було можливо "Сіті" має перед цим поступитися "Лестеру".

Зазначимо, що "Ліверпуль" не може виграти титул у матчі проти "Борнмута" 7 березня через перенесення поєдинку "МанСіті" з "Вест Хемом".

"Ліверпуль" може виграти титул у матчі з "Евертоном"

Якщо "Ліверпуль" виграє свої наступні чотири матчі, вони можуть стати чемпіонами у дербі  з "Евертоном" (16 березня) за таких ситуацій:

  • якщо "Манчестер Сіті" програє в Лестері (22 лютого), то "Ліверпулю" знадобиться, щоб "Лестер" не виграв одну з інших своїх ігор. ("Ліверпуль" може виграти титул на "Гудісон" за нічиєї, якщо "Лестер" втратить загалом три очки, а "МанСіті" не зможе виграти одну з інших своїх ігор);
  • якщо "Сіті" і "Лестер" зіграють внічию, а "лиси" не втратять більше очок, тоді як "городяни" не зможуть виграти одну зі своїх ігор. (Якщо в інших іграх "Манчестер Сіті" втратить всього три очки, "Ліверпуль" може виграти титул за нічиєї з "Евертоном");
  • якщо "МанСіті" переможе "Лестер", а потім втратить як мінімум три очки. (Якщо "Сіті" втратить  п'ять очок, "Ліверпуль" може виграти титул за нічиєї з "ірисками").

Раніше головний тренер "Евертона" Карло Анчелотті висловив сподівання, що "Ліверпуль" стане чемпіоном не на "Гудісон Парк".

"Ліверпуль" може підійти до матчу проти "Евертона" у статусі чемпіона

Теоретично "Ліверпуль" може виграти титул 14 березня, коли свої матчі гратимуть "Манчестер Сіті" (проти "Бернлі") і "Лестер" (проти "Вотфорда"):

  • якщо "Сіті" програє в Лестері 22 лютого, то "Ліверпулю" знадобиться, щоб "Лестер" не виграв дві наступні гри, а "МанСіті" втратив три очки;
  • якщо "Манчестер Сіті" і "Лестер" зіграють внічию, то "Ліверпулю" знадобиться, щоб "городяни" не виграли дві наступні гри, а "лиси" - одну;
  • якщо "МанСіті" переможе "Лестер", то "Ліверпулю" потрібно, щоб "Сіті" втратив шість очок, а "Лестер" не зміг виграти ще одну зі своїх ігор.

 

Рекорд за найбільш раннім виграним титулом

Наразі рекорд належить "Манчестер Юнайтед", який гарантував собі чемпіонство 14 квітня 2001 року. "Ліверпуль" може зробити це 21 березня.

І "Юнайтед" (2000-01) і "МанСіті" (2017-18) виграли титул за п’ять турів до кінця чемпіонату.

Якщо "Ліверпуль" здобуде титул на "Гудісоні", то зробить це з вісім турів. Якщо ж "Ліверпуль" стане чемпіоном у матчі проти "Крістал Пелас", то візьме титул за сім турів до кінця.

У топ-5 лігах Європи лише двічі чемпіон визначався за сім турів до фінішу чемпіонату або раніше.  ПСЖ у сезоні-2015/16 оформив титул за вісім турів до кінця турнірної дистанції. "Баварія" у сезоні 2013/14 зробила це за сім турів.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація