В Іспанії арештували екстреміста, який готував теракт під час Ель Класико

В Іспанії арештували екстреміста, який готував теракт під час Ель Класико

Протести в Каталонії під час матчу "Барселона" - "Реал" / Фото: Associated Press

Зловмисник планував атаку за допомогою дрона.

Цивільна гвардія Іспанії заарештувала чоловіка, який збирався влаштувати теракт під час матчу між "Барселоною" і "Реалом".

Як повідомляє La Sexta, затриманий заявив, що планував організувати теракт за допомогою дрона. Однак він не повідомив, як саме хотів атакувати людей, а безпілотник не був знайдений. За словами слідчих, протягом принаймні чотирьох років чоловік був пов’язаний з однією з терористичних організацій.

Наразі в Іспанії оголошений четвертий рівень терористичної загрози з п’яти можливих. У країні регулярно проходять операції із затримання імовірних екстремістів. Крім того, через ситуацію з коронавірусом запроваджений режим підвищеної готовності, всі спортивні змагання призупинені.

Нагадаємо, Чемпіонат Іспанії може поновитися 12 червня.

Від 4 травня уряд Іспанії дозволив спортсменам відновити тренування, це передбачено у плані з поступового виходу з коронавірусного карантину. План складається з чотирьох етапів, тривалістю тиждень кожний. 

Від 18 травня футболісти матимуть можливість проводити заняття у невеликих групах по 6 осіб, а від 25-го - по 8. Від 1 червня команди зможуть тренуватися у повному складі. 

Чемпіонат Іспанії був призупинений після 27 турів, в турнірній таблиці лідирує "Барселона", яка випереджає "Реал" на 2 бали.

Повʼязані теми:

Наступна публікація