До Конгресу США подали законопроект про ядерну загрозу від РФ

До Конгресу США подали законопроект про ядерну загрозу від РФ

Фото: Reuters

Законопроект передбачає введення цільових санкцій проти Росії.

Старший член Комітету з питань збройних сил нижньої палати Конгресу США Адам Сміт на чолі групи з понад 20-ти конгресменів представив законопроект, який зобов'язує Пентагон відпрацювати стратегію у відповідь на порушення Росією Договору про ліквідацію ядерних ракет середньої та меншої дальності.

Документ має назву "Сприяння Акту єдності проти агресії Росії – 2017", - пише Укрінформ.

"Із допомогою цього законодавства ми закладаємо основу для розумного й активного підходу, який зміцнює оборону союзників і партнерів, посилює стримування та зміцнює згуртованість, запроваджуючи заходи для зменшення ризику прорахунків і випадкової ядерної війни", - наголосив Сміт у своїй заяві.

Законопроект передбачає введення цільових санкцій проти Росії. Крім того, він вимагає підтвердження статті 5 Північноатлантичного договору, а також збільшення кількості звичайних високоточних боєприпасів з метою стримування Росії та зменшення загрози ядерних ударів. Співавторами законопроекту виступили 22 члени Конгресу США.

Нагадаємо, що з часів холодної війни мало що змінилося з точки зору сучасних систем озброєнь, ідея "зброї відплати" актуальна досі, заявив президент РФ Володимир Путін.

Про це він повідомив в інтерв'ю відомому американському режисерові Оліверу Стоуну для документального фільму. 

"Справа в тому, що з тих пір мало що змінилося, різниця тільки в тому, що сучасні системи озброєння стали складніші - і ось ця ідея зброї відплати, і неможливість управління цією системою з якогось моменту, - вони всі досить актуальні і до сьогоднішнього дня. Стало ще складніше і ще небезпечніше", - заявив він.

Президент РФ висловив цю думку після того, як подивився фільм Стенлі Кубрика "Доктор Стрейнджлав, або Як я перестав боятися і полюбив бомбу" 1964 року. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація