Клімкін закликав підготувати новий закон про громадянство

Клімкін закликав підготувати новий закон про громадянство

Фото: Reuters

Глава МЗС України пропонує змінити законодавство.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що час готувати новий закон про громадянство.

Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1". 

Також Клімкін зазначив, що законодавством України не передбачено жодного покарання за подвійне громадянство.

"Скажімо чесно: у нашому законодавстві немає жодного покарання, включаючи адміністративне, за подвійне громадянство. Якщо ти державний службовець, військовий – це інша справа, але покарання як такого у принципі немає. Єдине, що записано в законі про громадянство: ми завжди розглядаємо всіх громадян, навіть якщо в них два громадянства, як громадянина України. Але цього замало. Ну, давайте зробимо один рішучий крок і підготуємо новий закон про громадянство. МЗС неодноразово вносило різні ідеї, пропонувало, але це дуже чутливе питання". - сказав він.

Нагадаємо, що цього тижня ЗМІ оприлюднили відео, яке нібито було зняте в консульстві Угорщини на Закарпатті. На ньому громадянам України видають угорський паспорт і просять не показувати українським представникам влади. Це викликало різку заяву МЗС України, очільник якого Павло Клімкін заявив, що консул Угорщини буде відправлений на батьківщину.

Втім, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав це дружнім кроком та пообіцяв здійснити заходи у відповідь. Він також зазначив, що практика подвійного громадянства є нормальною в ЄС, та навіть пригрозив Україні подальшим сповільненням її євроінтеграції.

Клімкін прокоментував видачу угорських паспортів українцям

Клімкін прокоментував видачу угорських паспортів українцям

Повʼязані теми:

Наступна публікація