Меланія Трамп розкритикувала міграційну політику свого чоловіка

Меланія Трамп розкритикувала міграційну політику свого чоловіка

Фото: Reuters

Вона також висловила сподівання, що Білий дім створить успішну імміграційну реформу.

Перша леді США та дружина президента країни Меланія Трамп розкритикувала міграційну політику свого чоловіка.

Про це повідомила її прес-секретар Стефані Грішем, передає CNN.

"Місіс Трамп ненавидить дивитися на те, як дітей розлучають з їхніми сім'ями. Вона вважає, що ми маємо бути країною, яка слідує всім законам, але при цьому країною, яка керується серцем", - розповіла речниця першої леді США.

Вона також висловила сподівання, що уряд США дійде згоди в цьому питанні та розробить успішну імміграційну реформу.

Адміністрація Трампа вже досить довго проводить жорстку імміграційну політику, активно відмовляючи у візах за кордоном, а також примусово депортуючи нелегалів. Сам Трамп неодноразово різко висловлювався щодо мігрантів та країн, з яких вони прибувають.

Нагадаємо, Трамп скасував програму DACA у вересні минулого року, оголосивши її неконституційною. Тоді ж він висунув вимогу Конгресу не пізніше 5 березня 2018 року законодавчо визначити статус мігрантів, які підпадали під дію цієї програми та яких у США неофіційно називають dreamers - "мрійники". Інакше цих людей слід буде депортувати зі США.

Верховний суд США частково відновив дію міграційної заборони Трампа

Верховний суд США частково відновив дію міграційної заборони Трампа

Однак у січні 2018 року суд у Сан-Франциско вирішив, що програма має лишатися чинною на період розгляду судових спорів, викликаних рішенням президента країни. Досі республіканцям та демократам так і не вдалось дійти згоди щодо вирішення питання статусу "мрійників".

Програму DACA запровадив попередній американський президент Барак Обама у червні 2012 року. Вона надає певним групам нелегальних мігрантів, які прибули до США у віці до 16 років, захист від депортації на два роки з подальшим продовженням і можливістю отримання дозволу на працевлаштування. Права на отримання громадянства США вона не передбачає. Програма стосується близько 700 тисяч мігрантів.

Рішення Трампа скасувати цю програму викликало різку критику в американському суспільстві, у тому числі серед роботодавців, а також у Республіканській партії, членом якої є президент. Ще під час передвиборчої кампанії Трамп обіцяв вжити рішучих заходів проти нелегальних мігрантів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація