Навальний звинуватив Кремль у спробах зірвати антикорупційний мітинг

Навальний звинуватив Кремль у спробах зірвати антикорупційний мітинг

Фото: Reuters

12 червня в десятках міст Росії заплановані антикорупційні акції.

Російський опозиціонер Олексій Навальний звинуватив Кремль у спробі "зірвати московський мітинг", який запланований на 12 червня.

Про це він написав на власному сайті.

За його словами, російська влада "телефонує всім підрядникам і забороняє надавати нам звукове обладнання". Мовляв, ведеться і з постачальниками моніторів, на яких планувалося під час акції транслювати фільм "Він вам не Дімон".

Нагадаємо, що 12 червня в десятках міст Росії заплановані антикорупційні акції.

Нагадаємо, раніше російський підприємець Алішер Усманов подав позов в суд на російського опозиціонера Олексія Навального через розслідування про корупцію щодо прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. Зокрема, в ньому говорилося, що Усманов передав велику ділянку фонду, близького до голови уряду РФ, і це було прихованим хабарем.

Усманов виступив з коментарями з приводу розслідування ФБК через місяць після його публікації. Він заявив, що дійсно передав фонд "Соцгоспроект" ділянку в Підмосков'ї, але в обмін отримав іншу ділянку поруч зі своєю і, таким чином, розширив свою територію.

Навальний у відповідь записав своє звернення до Усманова і покликав його на дебати.

У розслідуванні ФБК "Він вам не Дімон" зазначалось, що на "благодійні" гроші, отримані від російських олігархів, Медведєв купив родовий маєток і агрокомплекс в Мансурово, гірську резиденцію "Псехако" в Сочі, виноградники в Анапі і Тоскані, віллу в Миловці і рублевскую резиденцію, вартість якої оцінюється приблизно в 5 мільярдів рублів. Медведєв відреагував на розслідування через місяць, вже після того, як воно стало приводом для багатотисячних мітингів по всій Росії, і назвав його "якимись папірцями".

Відео майже за три місяці зібрало більше 21 мільйона переглядів і призвело до масових акцій протесту проти корупції політиків в РФ.

Російське МВС перевірило звинувачення на адресу прем'єра Медведєва і ознак злочину не знайшло

Російське МВС перевірило звинувачення на адресу прем'єра Медведєва і ознак злочину не знайшло

Повʼязані теми:

Наступна публікація