Нові санкції проти РФ можуть бути введені протягом двох тижнів – Могеріні

Нові санкції проти РФ можуть бути введені протягом двох тижнів – Могеріні

Фото: Associated Press

Поки відомо про обмежувальні заходи проти росіян, які брали участь у нападі на українських моряків.

Верховний представник ЄС із з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що нові санкції проти Росії за напад на українських моряків у Керченській протоці можуть бути введені протягом двох тижнів.

Про це вона розповіла журналістам 18 лютого напередодні засідання очільників МЗС країн-членів ЄС, передає "Інтерфакс".

"Так, одностайне рішення може бути ухвалене в найближчі пару тижнів", - заявила Могеріні.

За її словами, Брюссель готовий скасувати санкції проти РФ, якщо б бачив "позитивні зміни", однак наразі ситуація має "зовсім інший характер".

"Я від самого початку завжди говорила, що мета санкцій - це не запровадити їх назавжди, вони потрібні для чинення тиску, щоб ситуація змінилася. Але ми не бачимо позитивних кроків, і ось чому країни-члени досі підтверджували свою готовність їх зберігати", - підкреслила вона.

Нагадаємо, 15 лютого президент України Петро Порошенко заявив, що пакет "Азовських санкцій" проти Росії за напад на українські кораблі та захоплення у полон українських моряків біля Керченської протоки в цілому обговорено і затверджено. За його словами, проект по санкціях розписаний на 124 сторінках і це буде "підвищена ціна, яку Росія має і мусить заплатити за акт агресії проти України". Офіційно в ЄС поки узгодили лише персональні санкції проти росіян, причетних до захоплення 24 українських моряків у Керченській протоці.

ЄС може ухвалити санкції проти росіян, причетних до захоплення українських моряків

ЄС може ухвалити санкції проти росіян, причетних до захоплення українських моряків

Повʼязані теми:

Наступна публікація