Протестувальників у Багдаді розстріляли снайпери: щонайменше 4 загиблих

Протестувальників у Багдаді розстріляли снайпери: щонайменше 4 загиблих

Фото: Associated Press

Вгамувати протестні настрої людей владі поки що не вдається.

У Багдаді невідомі снайпери відкрили вогонь по людях на вулиці під час акцій протесту, котрі відбуваються в столиці Іраку. Внаслідок пострілів загинули щонайменше четверо – двоє цивільних і двоє співробітників служб безпеки країни.

За даними різних ЗМІ, загальна кількість жертв заворушень уже сягає від 42 до 65 осіб. Лік постраждалим іде на тисячі, затриманим – на сотні.

На акції протесту люди вийшли через безробіття, корупцію у владі та низьку якість суспільних послуг. Серед протестувальників превалює молодь. Демонстрації відбуваються переважно в Багдаді та на півдні Іраку.

Аби протидіяти їм, влада країни заблокувала доступ до інтернету та запровадила комендантську годину. До протестувальників звернувся прем'єр-міністр Адель Абдул Махді із запевненнями, що керівники держави чують вимоги активістів. Останніх він закликав розійтися по домівках.

У п'ятницю вперше з моменту початку протестів виступив аятолла Алі ас-Сістані - найвпливовіша духовна особа серед іракських шиїтів. Він розкритикував іракську владу і закликав зупинити безлади на вулицях Іраку.

Подвійний теракт у Багдаді: 38 людей загинуло, понад сотня – поранені

Подвійний теракт у Багдаді: 38 людей загинуло, понад сотня – поранені

Повʼязані теми:

Наступна публікація