Стало відомо, коли Росія запустить пасажирські поїзди в обхід України

Стало відомо, коли Росія запустить пасажирські поїзди в обхід України

Фото: УНІАН

Вантажні потяги вже ходять новою залізницею.

Перші російські пасажирські потяги поїдуть в обхід України з 15 листопада.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Південно-Східної залізниці (ЮВЖД).

Поїзди підуть по щойно збудованій ділянці залізниці Журавка – Міллерово.

У зв'язку з цим зміниться маршрут прямування пасажирських поїздів з Москви до Кисловодська, Анапи, Назрані, Адлера, Новоросійська, із Санкт-Петербурга в Адлер, а також у зворотному напрямку.

Частково зміниться розклад поїздів з Воронежа, Адлера, Анапи, Новоросійська до Москви, з Адлера в Нижній Новгород і з Кисловодська в Іркутськ і Тинду.

У прес-службі ЮВЖД зазначили, що це перша частина пасажирських поїздів, які підуть новою ділянкою залізниці в обхід України. До цього були пущені лише вантажні потяги.

Нова залізниця довжиною 137 км проходить по території Воронезької та Ростовської областей. На маршруті побудовано 7 нових залізничних станцій. Згідно з повідомленням, магістраль стане частиною швидкісного залізничного ходу, що з'єднує Центральну Росію з Чорноморським узбережжям.

Ділянка "Журавка - Міллерово" дозволила поєднати залізничним сполученням російські регіони в обхід України. Рішення про будівництво обходу України для поїздів, що прямують з центральних районів країни у південні, було прийнято Росією на початку 2015 року.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація