Топ наймолодших батьків у світі: трагічні історії та зламані долі

Топ наймолодших батьків у світі: трагічні історії та зламані долі

Фото: pixabay.com

У світі є діти, яким не судилося награтися іграшками, вони занадто рано подорослішали.

Ще 10 років тому новина про те, що дитина народжує дитину, та ще й від такої ж дитини, викликала шок. Сьогодні неповнолітні матері охоче діляться хронікою своєї вагітності в соцмережах, колекціонують лайки, збираючи сотні підписників. Здається, народжувати у шкільному віці стало нормальним явищем.

ТСН.ua пропонує згадати найбільш молодих батьків в Україні та світі.

Ліза з Харкова народила у 6 років 

У 1934 році з'явилася інформація про малолітню маму. 6-річна Ліза з Харкова завагітніла від свого діда. Вона виносила здорову дівчинку. Лізі довелося народжувати природним шляхом практично без анестезії. На жаль, немовля померло під час пологів - у Лізи передчасно відпала пуповина.

Надя Гнатюк народила в 11 років

Ця дівчинка з Хмельницької області стала мамою в 11 років. Вона народила дівчинку Марину. Незважаючи на те, що батьком малюка став власний батько Наді, дівчинка народилася здоровою і доношеною. Батька-ґвалтівника  засуджено до 10 років. Надя через деякий час обвінчалася з 24-річним Валерієм і народила сина Андрія, знову ставши мамою в 14 років. Правда, закінчити школу вона так і не змогла.

У Запоріжжі 15-річна школярка народила двійню

12-річна Таня Лучишин із Борислава

7 вересня 2017 року Таня народила здорову дочку. Батьком дитини шестикласниці з міста Борислава Львівської області виявився її двоюрідний брат, 14-річний Остап. Дівчинка довго не хотіла зізнаватися, хто саме її зґвалтував, лише стверджувала, що це "один з членів сім'ї".

У Львові 12-річна школярка народила дитину

Ільда Трухільйо з Перу народила у 9 років 

У кінці 1957 року 9-річна Ільда Трухільйо народила дівчинку вагою в 2,7 кілограма. Мама Ільди помітила роздутий живіт дочки. Діагноз лікаря її просто шокував - медик констатував вагітність. Виявилося, що батьком став двоюрідний брат дівчинки, 22-річний молодий чоловік, який жив з дівчинкою в одній кімнаті. Його заарештували в той же день, як тільки батьки дізналися про вагітність Ільди.

Вагітна у 12: у Чернігівській області семикласниця чекає на дитину від 17-річного хлопця

11-річна британка народила дитину 

У Великій Британії 11-річна дівчинка народила здорову дитину і стала наймолодшою матір'ю країни.

Дівчинка завагітніла у 10 років. Малюк народився в кінці червня 2021 року на 31-му тижні вагітності. Лікарі кажуть, що у матері і дитини міцне здоров'я.

А от пологи стали справжнім шоком для батьків дівчинки. Виявляється, вони навіть не помітили, що їхня дитина перебувала у стані вагітності.

 Ліна Медіна з Перу народила у 5 років

Найраніша вагітність, зафіксована медиками, виявилася в уродженки Перу Ліни Медіни. Дівчинка народилася 27 вересня 1933 року і в 5 років стала наймолодшою мамою в світі. 

Ліну привели до лікарні стурбовані батьки, мовляв у неї збільшилася черевна порожнина. Спочатку вони вважали, що у дівчинки пухлина. Після огляду лікаря виявили, що Ліна Медіна знаходиться на сьомому місяці вагітності. Мама дівчинки підтвердила, що перша менструація у Ліни почалася в три роки. 

14 травня 1939 року Ліна народила хлопчика шляхом кесаревого розтину. Хлопчику довго говорили, що Ліна - його сестра. Про те, що вона насправді доводиться йому матір'ю, Херардо дізнався у 9 років.

Як саме завагітніла Ліна Медіна, задокументовано не було. Звичайно, влада не могла залишити без уваги цей випадок, і спочатку звинувачували батька в розбещенні власної доньки. Однак згодом звинувачення були зняті - експертиза показала, що дівчинка була незайманою. Найбільш правдоподібною здається версія, згідно з якою вагітність настала через низький рівень гігієни в небагатій перуанській родині. Сама Ліна все життя мовчала про обставини запліднення.

У Великій Британії жінка народила дуже велику дитину: який вигляд має малюк

У 2010 році в Китаї народила повноцінного хлопчика 9-річна дівчинка. Ім'я її не розкривають, як і причини вагітності. Відомо тільки, що вона живе на північному сході країни.

В Австралії Моллі Сірогос народила у 13 років

Моллі Сірогос стала наймолодшою мамою Австралії - вона завагітніла у віці 13 років. Батьком дитини став товариш Моллі, 14-річний Оскар. Друзі дівчинки вмовляли її перервати вагітність, але вона не здалася. Незабаром у молодих батьків з'явився син на ім'я Теодор. Пара до цього часу разом.

Британець Альфі Паттен став батьком у 13 років

13-річний Альфі зустрічався з 15-річною Шанталь, у пари народилася дочка. Хлопчик вирішив взяти на себе повну відповідальність і доглядати за дитиною. Однак за результатами ДНК-тесту батьком дівчинки виявився не Альфі, а інший залицяльник Шанталь - 14-річний Тайлер Баркер, який зовсім не хотів дитину. 

Пізніше мати Альфі розповіла, що хлопчик довго плакав, коли дізнався про результат тесту.

Британець Шон Стюарт став батьком  у 12 років

У січні 1998 року у Великій Британії прогримів скандал: 12-річний школяр Шон Стюарт став наймолодшим батьком. Його 16-річна подружка і за сумісництвом сусідка Емма Вебстер народила йому сина.

Повідомляється, що дівчина завагітніла в 15 років, коли Шону було всього 11 років. За словами дівчини, вона й гадки не мала, що її хлопець неповнолітній.

Юні батьки назвали дитину Беном та вирішили доглядати його разом.

Сімейне життя закінчилось зовсім скоро: Шон припинив цікавитися життям коханої і сина і незабаром попався на крадіжці, після чого був засуджений до кількох місяців, тоді як Емма вийшла заміж.

Росіянин Михайло Миколаєв став батьком у 14 років

У 2011 році у 14-річного росіянина з Пермського краю Михайла Миколаєва народився син Вадим, а сам хлопець був визнаний наймолодшим батьком у Росії. Матір'ю дитини стала двоюрідна сестра школяра, 15-річна Настя.

Після того, як діти все розповіли своїм батькам, було вирішено залишити дитину. Однак після народження малюка школярі різко перестали спілкуватися.

Наразі малюком займається Настя разом з мамою і тіткою. Чи візьме Михайло в подальшому участь у долі власного сина - для жінок поки залишається загадкою.

Наймолодший батько у світі з Нової Зеландії

Ім'я хлопчика не розголошується, проте відомо, що наймолодшому батькові в світі 11 років. Він живе з сім'єю в Окленді. Дитину від нього народила 36-річна мати його однокласника. 

Раніше в Новій Зеландії за законодавством дорослій жінці не заборонялося вступати в стосунки з підлітком. Після цієї історії закони були переглянуті. Хлопчик залишається під захистом влади.

У Великій Британії дівчина не знала про свою вагітність і народила на парковій

У більшості розвинених країн рання вагітність дівчаток у віці 13-18 років частіше за все є незапланованою, а тому в 80-90% випадків призводить до абортів і викиднів, і тільки 10-15% випадків завершується успішними пологами.

Проблема ранньої вагітності існує, і головна її причина - у відсутності елементарного статевого виховання підлітків. При тотальної вседозволеності діти часто просто не замислюються, до чого можуть призвести "дорослі ігри".

Новини України: у жінки почалися пологи у підземному переході на станції "Лісова"

Новини України: у жінки почалися пологи у підземному переході на станції "Лісова"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація