В Китаї відреагували на вихід США з "ракетної угоди"

В Китаї відреагували на вихід США з "ракетної угоди"

Фото: Associated Press

Китай закликає ще раз обговорити суперечності РФ та США.

Китай виступив проти виходу Сполучених штатів з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) і закликає Москву і Вашингтон врегулювати розбіжності шляхом діалогу.

Про це йдеться в опублікованій 2 лютого заяві офіційного представника МЗС КНР Ген Шуана.

"Китай виступає проти денонсації договору Сполученими Штатами. Закликаємо США і Росію за допомогою конструктивного діалогу належним чином вирішити розбіжності", - заявив Шуан.

Крім того, Китай виступає проти розширення числа учасників ДРСМД і закликає зберегти угоду в тому ж вигляді, що і зараз.

"Китай виступає проти багатосторонності цього договору. Першочерговим завданням є відстоювання теперішньої угоди і виконання зобов'язань по ньому, а не руйнування старого й створення нового договору", - йдеться в заяві МЗС КНР.

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 лютого, США оголосили про рішення призупинити участь у ДРСМД від 2 лютого. Про цей намір США заявляли ще в середині січня. Цьому передувало звинувачення Росії у порушенні договору, оскільки остання, за словами представників американського Держдепу, розробляє крилаті ракети наземного базування середнього радіусу дії. І це прямо порушує договір. 

Докладніше про ракетний договір, чому США вирішили припинити у ньому участь, та які наслідки це матиме для світу читайте за посиланням.

США призупиняють участь у ракетній угоді з Росією

США призупиняють участь у ракетній угоді з Росією

Повʼязані теми:

Наступна публікація