Від Трампа через сексизм відмежувалися кілька відомих республіканців

Від Трампа через сексизм відмежувалися кілька відомих республіканців

Фото: Reuters

Кандидат у президенти заявив, що для "зірки" будь-яка жінка доступна, і немає сенсу з ними панькатися.

Загалом близько десяти провідних членів Республіканської партії заявили, що не стануть голосувати на президентських виборах 8 листопада за Дональда Трампа, після того як були розголошені його цинічні ремарки про жінок 11-річної давності.

Про це повідомляє ВВС.

Республіканський кандидат на президентських виборах 2008 року, сенатор від Арізони Джон Маккейн висловив думку, що висловлювання Трампа роблять неможливою підтримку його навіть частково і з застереженнями.

Сенатор від Нью-Гемпширу Келлі Ейот сказала, що не стане голосувати ні за Трампа, ні за Хілларі Клінтон, а впише від руки до бюлетеню прізвище Майкла Пенси, який балотується у парі з Трампом у віце-президенти.

Спікер палати представників Пол Райан відкликав раніше надіслане Трампу запрошення на щорічний осінній фестиваль республіканців у його рідному штаті Вісконсін, запросивши натомість Пенси. Втім, той відмовився.

Останньою за часом зробила це колишній держсекретар при Джорджі Буші-молодшому Кондоліза Райс. "Досить! Дональд Трамп не повинен стати президентом!" - заявила вона.

"ЗМІ і істеблішмент шалено хочуть прибрати мене, але я ніколи не вийду з гонки і не підведу моїх прихильників", - написав Трамп у "Твіттері". І випустив відеозвернення, в якому вибачився за невдалі висловлювання.

Дружина Трампа Меланія виступила у суботу з заявою: "Сказане моїм чоловіком я вважаю неприйнятним і образливим. Але у нього серце і розум лідера. Сподіваюся, що люди приймуть його вибачення, як я, і зосередяться на важливих проблемах, що стоять перед країною і світом".

Згідно з даними останнього опитування, Клінтон підтримують 48% виборців, Трампа - 44%.

Зазначимо, керівництво Республіканської партії США планує завтра провести спеціальну конференцію для обговорення ситуації, що склалася навколо партійного кандидата у президенти Дональда Трампа.

Нагадаємо, голлівудський актор Роберт Де Ніро обізвав кандидата в президенти США Дональда Трампа панком, свинею, покидьком, собакою, дурнем, профаном. А ще заявив, що не проти вдарити йому в обличчя.

Повʼязані теми:

Наступна публікація