Європа потерпає від потужних блискавок: один загиблий, півсотні - постраждалих

Європа потерпає від потужних блискавок: один загиблий, півсотні - постраждалих

Фото: pixabay.com

У Німеччині поранення отримали 30 дітей.

Внаслідок ударів блискавок, які сталися 28 травня в Польщі, Франції та Німеччині, загинула одна людина, майже півсотні – отримали поранення.

Як повідомляє Deutsche Welle, у німецькій федеральній землі Рейнланд-Пфальц блискавка вдарила в поле під час юнацького турніру з футболу. Унаслідок цього 35 людей, з яких 30 - діти, були доправлені до лікарні. Троє з постраждалих - арбітр матчу, в якого блискавка і влучила, та ще двоє дорослих - зазнали серйозних поранень.

Як повідомляє Le Figaro, під час грози у Парижі блискавка вдарила у групу людей в парку. Інцидент стався у парку Монсо, що на північному заході столиці Франції. Поранення отримали 11 людей, з них вісім дітей. Дві дитини отримали серйозні травми, одна з них залишається в реанімації.

За повідомленням польського телеканалу TVN24, від удару блискавки в Польщі загинув 40-річний чоловік. Він спускався з гори Баб'я, неподалік від кордону зі Словаччиною, до перевалу Кровярки. Рятувальники також знайшли тіло 61-річного чоловіка. Обставини його смерті не відомі, швидше за все, він потонув.

Нагадаємо, що в Бангладеш від ударів блискавки загинуло півсотні людей. Серед жертв є студенти і підлітки. У Бангладеш грози трапляються, але цього року вони особливо сильні. Експерти пов'язують інтенсивність стихії зі зростанням середньорічної температури і зникненням лісів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація