Затримання Протасевича: у соцмережах на Ryanair вилилася хвиля критики

Затримання Протасевича: у соцмережах на Ryanair вилилася хвиля критики

Фото: телеграм-канал NEXTA Live

Компанію звинувачують у "потуранні диктатору".

Авіакомпанії Ryanair прокоментувала екстрену посадку свого літака у Мінську, на якому перебував білоруський опозиційний журналіст Роман Протасевич.

Про це повідомляє "Новая газета".

Зазначається, що про небезпеку на борту рейсу Ryanair Афіни-Вільнюс екіпажу повідомили диспетчери з Білорусі. Саме вони дали вказівку посадити літак у Мінську.

"Літак благополучно приземлився, пасажирів висадили, а місцеві служби перевірили літак. Нічого не було виявлено, і приблизно через дві години влада дозволила літаку вилетіти до Вільнюса разом із пасажирами та екіпажем", — йдеться в повідомленні.

У компанії уточнили, що літак в аеропорту Мінська простояв близько п'яти годин, і мав вилетіти до Вільнюса о 19:00.

Тим часом, на сторінках Ryanair у соцмережах компанію звинувачують у "потуранні диктатору".

"Пояснення інциденту в Мінську є абсолютно неприйнятним. Ви дозволили диктатурі заарештувати невинного чоловіка, який, ймовірно, буде засуджений до смертної кари, і ви про це знали (він попереджав про це). Також ви ризикували життями всіх пасажирів, оскільки приземлили літак у далекому аеропорту, який був набагато далі від Вільнюса. Зараз усі світові лідери роблять правдиві заяви, але ви вважаєте за краще брехати", — пишуть обурені користувачі.

"Ryanair, ваші спроби прикрити інцидент у Білорусі наївними кліпами про сонячні свята чи сюжетами про черепахи у Facebook просто показують, наскільки ви не можете розпізнати проблему та визнати її справжнє значення. Пора пояснити, що там насправді сталося, і визнати про небезпеку подорожей політично активних пасажирів у ваших літаках", - зазначає Michał Redźko.

"Ви віддали людину у руки ката", "Як ви могли допомогти Лукашенкові схопити Романа, щоб катувати, а потім вбити", "Ваш пресреліз - ганьба, ані слова про пасажира, якого ви залишили в Мінську", - пишуть у Мережі. І таких обурливих коментарів - сотні.

Нагадаємо, що у Мінську за наказом Лукашенка затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича. У Білорусі йому загрожує смертна кара.

Новини за добу: білоруському журналісту загрожує смертна кара, а в Китаї забіг закінчився трагедією

Новини за добу: білоруському журналісту загрожує смертна кара, а в Китаї забіг закінчився трагедією

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація