Юшка по-фінськи до Всесвітнього дня рибальства

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Юшка по-фінськи до Всесвітнього дня рибальства

Фото: Facebook

Всесвітній день рибальства засновано 1998 року. Святкується рибальськими громадами в усьому світі щорічно 21 листопада.

У Фінляндії вміють і люблять готувати страви з риби. Юшку готують по-різному і з різною рибою. Вершковий суп ісьомгою або лососем — це традиційна страва фінської кухні. У Фінляндії таку вершкову юшку називають lohikejtto (лохікейто).

Гаряча навариста юшка по-фінськи — це те, що обов'язково потрібно спробувати приготувати в холодні дні.

Юшка по-фінськи "Вершкове озеро"

Інгредієнти:

філе лосося — 600 г

вершки 20% — 1 літр

помідори — 200 г

картопля — 400 г

цибуля-порей — 200 г

морква — 200 г

лавровий лист

сіль за смаком

вершкове масло — 100 г

чорний перець за смаком

вода — 300 мл

Покроковий рецепт

Крок 1: цибулю і моркву нашаткувати соломкою й обсмажити на вершковому маслі (в каструлі для супу).

Крок 2: додати нарізану кубиками картоплю, залити овочі водою, довести до кипіння.

Крок 3: у киплячі овочі додати нарізане кубиками філе лосося.

Крок 4: томати, очищені від шкірки й насіння, нарізати кубиком і висипати в суп. Влити вершки — вони додають страві неймовірно ніжного, вишуканого смаку та кремової консистенції. Додати спеції і лавровий лист. Варити на повільному вогні до повної готовності.

Крок 5: подаючи, посипати суп подрібненою зеленню і прикрасити блюдо шматочком житнього хліба з маслом, що ідеально доповнить ніжно-вершковий смак страви.

 

Наступна публікація