Ціну вакцини від коронавірусу МОЗ триматиме в секреті: яка причина

Ціну вакцини від коронавірусу МОЗ триматиме в секреті: яка причина

Фото: Донецька обласна держадміністрація

Вартість препарату для кожної країни може відрізнятись і залежить від багатьох чинників.

Скільки коштує вакцина від коронавірусу? Відповідь на це запитання Міністерство охорони здоров'я України триматиме в секреті.

Про це розповіли в ефірі ТСН.Ранок.

Зазначається, що до цього їх зобов'язує угода з міжнародною організацією "Crown agents", яка є закупівельником вакцини. У МОЗ зазначають - такі вимоги підписують усі країни, які централізовано закуповують сироватку. За їх порушення з країною можуть навіть розірвати контракт.

Наразі в Україні є лише одна вакцина - CoviShield індійського виробництва за ліцензією Oxford-AstraZeneca. У її представництві повідомляли, що ціна препарату для кожної країни може відрізнятись і залежить від багатьох чинників, зокрема, і від ланцюга постачання. Також є інформація, що собівартість Oxford-AstraZeneca, яку виготовляють у Бельгії та Нідерландах - 4 долари. Ціна CoviShield у виробника на долар-півтора менша.

Новини України: ціну вакцини Мінохорони здоров'я триматиме в секреті

Новини України: ціну вакцини Мінохорони здоров'я триматиме в секреті

Нагадаємо, 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом індійського виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca, який 23 лютого прибув до Києва. Першим у країні щепився лікар-анестезіолог із Черкас. Він від початку пандемії працює в реанімації з пацієнтами, хворими на коронавірус. 

1 березня від коронавірусу у прямому ефірі вакцинувався міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Очільник МОЗ став першим з чиновників, хто отримав щеплення від COVID-19. 2 березня під час робочої поїздки на Донбас щеплення отримав президент Володимир Зеленський.

 4 березня під час ефіру "Право на владу" наживо отримали щеплення проти коронавірусу зірки та лікарі. Телеканал "1+1" організував вакцинацію спільно з Міністерством охорони здоров'я та фондом ЮНІСЕФ. Подібних публічних щеплень в прямому ефірі донині не робили в жодній країні світу. Серед тих, хто отримав укол - п'ятеро лікарів та стільки ж публічних осіб. Зокрема ведуча ток-шоу "Право на владу" Наталія Мосейчук, співачка Руслана Лижичко та телеведучий Олександр Педан. 

Новини України: зірки та лікарі отримали щеплення проти коронавірусу під час ефіру "Право на владу"

Новини України: зірки та лікарі отримали щеплення проти коронавірусу під час ефіру "Право на владу"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація