День ангела 6 серпня: кого сьогодні вітати з іменинами

День ангела 6 серпня: кого сьогодні вітати з іменинами

Фото: Getty Images

День ангела – це вшанування святого покровителя, ім'я якого носить людина. Цей день також називають іменинами.

День ангела (іменини) сьогодні, 6 серпня, святкують: Анатолій, Афанасій, Борис, Гліб, Давид, Іван, Іларіон, Христина, Микола, Роман.

Чоловічі іменини

Анатолій

Це ім'я грецького походження і перекладається як "схід", "східий", "схід сонця".

Маленький Толик - це складна і вперта дитина. Це накладає особливу відповідальність на батьків і педагогів. Його легко переконати, якщо ваші аргументи дійсно важливі. Однак якщо він відчує спробу маніпулювати собою, то доведеться туго. Анатолій при цьому веселий і пустотливий хлопчисько. 

Дорослого Анатолія можна охарактеризувати як вольового, складного і упертого чоловіка. У нього мінливий характер, він не любить програвати, водночас може знайти спільну мову будь з ким, особливо, якщо йому щось потрібно.

Анатолій відповідальний працівник, а його кмітливість часто виручає його самого і колег. Його не можна назвати трудоголіком, оскільки працює він тільки заради грошей. Толик любить життя у всіх проявах і обожнює відпочивати.

У сімейних стосунках Анатолій рідко буває щасливий. Зазвичай він легко домагається взаємності і це робить Анатолія самовпевненим і егоїстичним. Часто за допомогою красивих жінок він задовольняє власні амбіції. З таким початковим підходом складно побудувати міцну сім'ю. 

Афанасій

Ім'я Афанасій має грецьке походження та перекладається як "безсмертний".

Маленький Афанасій - це життєрадісний і допитливий малюк. Він в міру рухливий і веселий. Водночас, він досить урівноважена дитина і рідко впадає в крайнощі.

Дорослий Афанасій - це добрий і чуйний чоловік. Він вміє по-справжньому дружити, а його близькі цінують його турботу і увагу. Ще можна помітити, що Афанасій прихильник "золотої середини" у всьому. Він вміє відпочивати, але не забуває і працювати.

В роботі Афанасія відрізняє надійність і акуратність. Він цінує свій колектив і досить поступливий в стосунках з коллегами. 

В сімейних стосунках Афанасій надійний і турботливий чоловік, чудовий тато і дідусь. Він справжній сім'янин і господар. Він дуже любить своїх рідних, але особливу ​уваги завжди приділяє дружині. Навіть діти для нього на другому плані.

Борис

На жаль точна етимологія імені Борис невідома. Якщо вважати, що це коротка форма імені Борислав, то воно має значення "той, що здобув славу в боротьбі" або "славний борець".

Борис зростає акуратним і наполегливим хлопчиком. Йому властиві це риси з самого народження, що привносить багато позитивного в його характер.

Ставши дорослим Борис не сильно змінюється в порівнянні з дитячими роками. Він все такий же сміливий, наполегливий і активний чоловік. На роботі обов'язково будуть затребувані сильні риси характеру Бориса. Він володіє відмінною інтуїцією і вміє працювати в команді.

Про родину Борис довго навіть не замислюється. Якщо ж Борис рано одружився, то дружині доведеться терпіти всі його пригоди. Для дітей Борис стає відмінним старшим другом і наставником. 

Гліб

Лінгвісти стверджують, що ім'я Гліб походить від древнескандинавского і у перекладі має значення "спадкоємець бога".

У дитинстві Гліб відрізняється серйозністю і сміливістю. Втім, під час ігор він абсолютно звичайна дитина. Загалом хлопчик росте веселою і доброю дитиною.

У дорослому віці він такий самий серйозний і спокійний. Гліб не любить поспішних рішень. Іноді може створюватися враження, що Гліб відлюдний і навіть похмурий, але це зовсім не так. Він дуже відповідальна людина, а тому не любить порожніх слів.

Робота Гліба часто пов'язана з керівництвом людьми. Куди б не прийшов Гліб працювати, йому запропонують керівну посаду. Він досить строгий начальник, хоча все його претензії справедливі.

Сім'я для Гліба дуже відповідальний крок, а тому він дуже ретельно ставиться до вибору супутниці життя. У будинку він справжній господар і вміє робити по дому абсолютно все. Гліб строгий, але справедливий і люблячий батько.

Давид

З ім'я Давид пов'язані всі аврамічні релігії, такі як християнство, іслам і іудаїзм. У перекладі з івриту ім'я Давид означає "улюблений" або "улюбленець".

Давида від самого дитинства характеризує цілісність і прекрасний баланс якостей. Зазвичай Давид виростає сміливим і наполегливим чоловіком. Впевненість в своїх силах і добродушність завжди притягує людей. У Давида багато друзів і гарних товаришів, що нерідко допомагає йому в житті.

Робота для Давида - це важлива складова життя, вона зазвичай пов'язана з точними науками. У Давида прекрасні здібності до аналізу і систематизації. 

Сім'я для чоловіків з ім'ям Давид - це те, заради чого вони живуть. Він довго і вибагливо вибирає супутницю життя. Дуже любить дітей, але улюблена жінка завжди посідає для нього перше місце.

Іван

Ім'я Іван (Іоанн, Йоханан) означає "помилуваний Богом", "милість Божа", "подарунок Божий", "Бог благословив", "Боже благовоління".

Дорослого Івана характеризують такі риси як спокій і добропорядність. Іван неквапливий і до поспіху ставиться вкрай негативно. Івани по натурі не лідери, а скоріше такі, яких ведуть за собою. Вони люблять і можуть багато працювати. У бізнесі легко вирішують організаційні питання, впевнено почуваються в оточенні творчих людей. З таких хлопців виходять чудові інженери і технологи. Їхнє серйозне відношення до роботи викликає повагу колег і керівництва.

У сімейних стосунках Іван - це зразковий чоловік і чудовий батько. Він ретельно підходить до вибору коханої. Зазвичай Іван ідеальний батько, хоча іноді надмірно балує дітей.

Іларіон

Ім'я Іларіон - це ім'я грецького походження і у перекладі має значення "веселий" або "радісний".

Дорослий Іларіон так само, як і в дитячому віці все сором'язливий і нерішучий. Він закритий чоловік, до якого складно знайти підхід. Він вміє по-справжньому веселитися і відпочивати, але розслабитися може тільки в колі довірених осіб. 

Робота - це одна з найбільш важливих складових в житті Іларіона. Він дуже працьовитий і реалізує більшість своїх талантів саме на роботі. Найбільшого успіху він домягає як інженер, програміст, лікар, історик. 

Сімейні стосунки довго залишаються нецікавими Іларіону. Однак з часом він знайде ту, заради якої зможе зробить перший крок. Дружині Іларіона пощастить, адже він турботливий і люблячий чоловік, який дуже цінує і любить свою сім'ю.

Микола

Ім'я походить від давньогрецького імені Ніколаос, що перекладають як "переможець народів".

Микола з дитинства росте міцним і здоровим, хворіє рідко. Поміж однолітків його відрізняє сила, активність і кмітливість.

У дорослому віці він урівноважений, працьовитий і працездатний. Микола здатний опанувати будь-якою професією, буде добре заробляти. У колективі простий у спілкуванні, товариський. На посаді керівника в Миколі можуть виявитися риси, що характеризують його як жорстокого й навіть деспотичного начальника. Підлеглі будуть побоюватися його.

Микола легко захоплюється жінками. Жінку, що йому сподобалася, відразу ж запрошує на побачення й через кілька днів може запропонувати їй вийти за нього заміж. У любові жагучий, але ревнивий. Здатний багато працювати над благоустроєм свого будинку. Допомагає дружині в куховарстві, ходить за покупками. Дуже любить дітей.

Роман

Роман від латинського слова означає "римський", "римлянин".

У дитинстві Роман часто хворіє, можливі навіть небажані ускладнення, тому батькам необхідно стежити за здоров'ям хлопчика. У зв'язку із частими пропусками занять у Романа можуть кепсько йти справи в школі, тут теж йому може знадобитися допомога.

Роман не терпить у житті однаковості. Він раптово може перервати навчання в інституті й піти працювати. Чимсь захопившись, він загоряється й намагається захопити своєю витівкою інших.

Перший час сімейне життя серйозно буде ускладнене його тягою до розмаїтості відносин, неможливістю зосередитися на одній справі й довести її до кінця.

З появою в сім'ї дітей робиться розсудливим і стає гарним батьком. У сім'ї Роман воліє бути лідером. Але без зайвого диктату. Він охоче допомагає по господарству. Уміє розвеселити навколишніх.

Жіночі іменини

Христина

Ім'я Христина має грецьке походження і у перекладі має значення "імені Христа" або "присвячена Христу".

Христина воліє до красивого життя. Вона малює собі картинку як в журналі і прагне втілити її в життя. Її можна охарактеризувати як доброзичливу і комунікабельну особу. Вона легко знаходить друзів і вони допомагають їй по життю.

На роботі Христина не любить ухвалювати поспішні рішення. Вона все повинна зважити і знати всі за і проти. Відмінно працює на відповідальних посадах, але тільки там де не потрібна швидкість реакції.Проте вона може бути гарним командним працівником, легко знаходить з колективом спільну мову.

Сім'я для Христини значить дуже багато. Для неї важливий домашній затишок, тому Христина не любить обговорювати сімейні справи. Всю свою енергійність дану від природи, після заміжжя направляє на облаштування сімейного життя і вдома. Тим більше це стосується періоду, коли з'являться діти.

Читайте також: З Днем ангела Бориса: оригінальні привітання у віршах, листівках і картинках

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Який сьогодні день
Наступна публікація