Донька найстаршої матері України хоче спробувати нормального життя

Донька найстаршої матері України хоче спробувати нормального життя

Колаж. Анна Підвербна повідомила представнику влади, що не хоче повертатись до своєі матері

Дівчинка готує промову для суду, в якій проситиме матір відпустити її.

Донька найстаршої матері України хоче спробувати нормального життя. 

Про це 12-річна Анна Підвербна написала в Instagram 3 червня.

Дівчинка запитала у своїх підписників, чи знають вони, коли відбудеться суд, який вирішить її долю: чи залишиться вона з матір'ю чи житиме окремо.

"Скажіть мені, будь ласка, хто-небудь, що з судом, а то здається, що справа стоїть. Мені хочеться спробувати того нормального життя, і більше ніколи не повертатися до того, яке навіть нормальним життям не назвеш", - написала дівчинка.

Тим часом Анна готує промову для суду, в якій проситиме матір відпустити її. Дівчинка сформувала свою достатньо тверду позицію щодо матері – 78-річної Валентини Підвербної. Якщо суд вирішить запитати думку дитини щодо того, чи вона хоче залишитися зі своєю мамою, Анна-Марія має намір відповісти.

"Я спілкувався сьогодні з дівчинкою. В суді вона планує звернутися до матері зі словами: "Відпусти мене. Просто відпусти", – повідомив ТСН.ua Дмитро Блауш, який протягом кількох тижнів разом із небайдужими українцями допомагає цій дитині та, відвідуючи її, контролює ситуацію.

 Якщо суд підтримає Анну-Марію, дитину влаштують до патронатної сім'ї або оберуть іншу форму виховання.

"Її "рецепт" щастя – жити окремо від мами, але вона не проти спілкування з матір’ю", – каже Блауш, додавши, що Підвербна-старша приходить до доньки, поки та перебуває у лікарні.

Що передувало

Як повідомлялося раніше, наприкінці квітня донька Валентини Підвербної – 12-річна Ганна-Марія опублікувала у соцмережах допис, в якому стверджувала, що її мати начебто завдає їй тілесних ушкоджень, ображає через вроджену косоокість та хоче довести до самогубства.

На допис дівчинки відреагували сотні українців, серед яких були і сусіди цієї родини, і міська влада, і поліцейські. До квартири, де мешкає 78-річна Підвербна зі своєю донькою, терміново приїхали поліцейські, представники соцслужб, психологи й лікарі. У результаті дитина заявила правоохоронцям, що дає згоду на те, щоб поїхати з квартири своєї матері. Зараз дівчинка перебуває в обласній дитячій лікарні.

Під час судового засідання мати повідомила, що провідує доньку в лікарні щодня, іноді двічі на день. 

Нагадаємо, чернігівка Валентина Підвербна стала матір’ю у віці 65 років. У лютому 2011 року, завдяки процедурі штучного запліднення, вона народила доньку Анну. Спочатку жінка була не проти спілкуватися з пресою, пізніше стала уникати будь-яких коментарів.

Місяць тому, 25 квітня, виконком Чернігівської міської ради прийняв рішення терміново відібрати дитину у Підвербної. Причиною став допис дівчинки у соціальній мережі, де вона скаржилася, що мати з неї знущається фізично та психологічно. Дівчинку відправили до дитячої лікарні на обстеження. Побоїв чи серйозних фізичних розладів в неї не виявили.

Нагадаємо, найстарша мати України Підвербна вперше прокоментувала звинувачення 12-річної доньки.

Читайте також: 

Повʼязані теми:

Наступна публікація