Експрезидент "Мотор Січі" Богуслаєв просить обміняти його до Росії

Експрезидент "Мотор Січі" Богуслаєв просить обміняти його до Росії

Богуслаєв просить обміняти його до Росії / Фото: скриншот з відео

Відповідний лист-заяву було направлено на ім’я керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Колишній президент "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв написав заяву, в якій попросив включити його до списку осіб, які можуть бути відправлені на обмін до Росії.

Відповідний лист-заяву, який є у розпорядженні "Схем", було направлено на ім’я керівника Офісу президента Андрія Єрмака, інформує Радіо Свобода.

"Прошу додати мене до списку на обмін із Російською Федерацією", - пише Богуслаєв.

В документі зазначається, що Богуслаєв є інвалідом першої групи. Його адвокат у супровідному листі зазначив, що дата написання заяви - 20 березня 2023 року.

Журналісти поцікавилися в Офісу президента та Головного управління розвідки Міноборони України, які в Богуслаєва є шанси на обмін.

"Україна й надалі буде застосовувати всі доступні інструменти для того, щоб повертати наших військовополонених та незаконно утримуваних цивільних осіб від держави-агресора. Але що стосується конкретних кейсів і прізвищ, ми можемо коментувати це лише за результатами", - повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

Зі свого боку радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк на запитання журналістів "Настоящего времени" про можливий обмін Богуслаєва відповів, що не може виключати такого варіанту.

Також обмін Богуслаєва не виключає і голова Служби безпеки України Василь Малюк. За його словами, експрезидент "Мотор Січі" має дати всі необхідні свідчення, а вже потім "стане якісним обмінним фондом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти експрезидента "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва та ще понад 230 росіян.

Крім того, ми раніше інформували, що Служба безпеки України викрила нові факти злочинної діяльності президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, який підозрюється в роботі на Росію – він блокував постачання бойового гелікоптера для ГУР МО у квітні 2022 року.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація