Клімкін прокоментував публікацію списку угорців на сайті "Миротворець"

Клімкін прокоментував публікацію списку угорців на сайті "Миротворець"

Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ засудив такі публікації.

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін засудив розміщення українських держслужбовців та депутатів місцевих рад, які нібито отримали угорське громадянство, на сайті "Миротворець".

Про це він заявив під час зустрічі з головою товариства угорців України, народним депутатом Василем Брензовичем в Ужгороді, передає "Європейська правда".

Клімкін підкреслив, що робота у державних органах осіб з подвійним громадянством заборонена законодавством, але такий спосіб поширення списків порушників, на думку міністра, є неприйнятним.

"Ми всі прекрасно розуміємо, що закони треба виконувати. У нас є стаття 19 закону про громадянство, а також стаття 19 закону про державну службу. Всі це прекрасно розуміють, і тут питань нема. Але я категорично проти, щоби показувати на угорців пальцем як на зрадників, або цькувати угорців, або звинувачувати їх в сепаратизмі", - сказав він.

Глава МЗС також зауважив, що цей перелік українських угорців представлений на сайті містить список осіб причетних до агресії проти України.

"Мене турбує що з’являється порівняння угорців які отримали друге громадянство і злочинців, які борються проти України. Ми маємо чітко сказати, що це не одне й те саме", - додав міністр.

Нагадаємо, на сайті "Миротворець" з’явився список чиновників і депутатів Закарпатської області, які, як повідомляється, порушили законодавство шляхом отримання угорського громадянства. У списку - понад 300 пунктів. Мовляв, цей список став результатом роботи офісу "Миротворця" в Закарпатській області за два тижні. Перед тим там з’явився і сам міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. 

Нещодавно сайт додав ще близько 200 осіб до складеного раніше списку чиновників.

 

Угорськомовні українці висловили свою думку про стосунки між двома рідними країнами

Угорськомовні українці висловили свою думку про стосунки між двома рідними країнами

Повʼязані теми:

Наступна публікація